Daft Punk stopt ermee

Daft Punk trekt de stekker eruit. Dat laat het Franse dj-duo weten in een 8-minuten durende video genaamd ‘Epilogue’. Hun uitgever bevestigt het nieuws desgevraagd aan Pitchfork.

Daft Punk begon in 1993 en zorgden met hun albums Homework (1997) en Discovery (2001) voor een revolutie binnen de dancemuziek. Ze zorgden voor een cross-over tussen de dance en de rock en mede daardoor werden hun liveshows onvergetelijke ervaringen waar men het nog over heeft. Ook niet onbelangrijk is dat er maar weinig van die liveshows waren: de enige grote tours waren Alive 1997 en Alive 2006/2007. De groep deed toen grote festivals als Coachella en Lollapalooza aan. Dichter bij huis speelden ze een legendarische show op Pukkelpop 2006. De affiche ging automatisch de boeken in als één van de beste ooit.

Hoewel er sinds 2007 geen liveshows meer waren, bracht Daft Punk nog wel mondjesmaat muziek uit. Het laatste volledige studio-album Random Access Memories dateert uit 2013, met daarop onder andere de megahit ‘Get Lucky’. Ook werkten ze nog mee aan meerdere tracks van The Weeknd, waaronder ‘Starboy’ en ‘I Feel It Coming’ (2016).

Geruchten over reünie

Geruchten van een Daft Punk reünie zijn sinds 2007 geen jaar afwezig geweest, maar kunnen nu dan toch de prullenbak in. Gelukkig blijven we klassieke festival anthems als ‘One More Time’ en ‘Harder, Better, Faster, Stronger’ waarschijnlijk voor altijd horen. Ook fijn: recent verscheen er voor het eerst een volledige opname uit hun Alive 2007 tour op YouTube. De show was destijds revolutionair wat betreft stage design: het gebruik van zo’n enorme installatie, met de iconische pyramide en tal van led-screens, was ongekend.