Advertisement

Eerste namen en geruchten Coachella 2014: OutKast, Arcade Fire, Muse en meer

Coachella crowd

De jaarlijkse stilte rondom festivals in periode kerst / oud en nieuw is gelukkig voorbij. Vanaf heden worden we dagelijks weer verwend met het laatste nieuws en geruchten omtrent festivalseizoen 2014. Coachella is de traditionele graadmeter voor hetgeen ons in de zomer te wachten staat. Het festival lijkt inmiddels te ontwaken uit haar winterslaap. Daarom een overzicht van alles wat we weten en verwachten.

Het Amerikaanse festival vindt dit jaar weer twee weekenden op rij plaats. Van 11 tot en met 13 april en van 18 tot en met 20 april. Middels haar Facebookpagina kondigde Coachella de afgelopen dagen de eerste acts aan. Het grote geschut wordt nog even achter de hand gehouden, maar de radiostilte is in ieder geval voorbij. Respectievelijk werd de komst van The Magician, The Internet, The Glitch Mob, Bombino en Factory Floor aangekondigd. Daarmee is het eerste vijftal Coachella acts bekend. Zeven, mits je de zelfbevestigingen van STRFKR en Fishbone meetelt.

De geruchtenmolen draait ook in Amerika inmiddels op volle toeren. De fake-posters die voor elke editie weer in omloop zijn, getuigen dat men er overzee eenzelfde hobby op nahoudt. Deze neppers lijken met grote nauwkeurigheid te zijn samengesteld, aangezien deze steeds veel namen bevatten welke ook in de wandelgangen worden genoemd.

Eén van die namen is OutKast. Het lijkt een kwestie van tijd alvorens de comeback van het hiphop-duo wordt aangekondigd. Al in vroeg stadium werd gesproken over een mogelijke reunie van “André 3000” Benjamin en Antwan “Big Boi” Patton als headliner op Coachella. Na de recente bevestiging van producer Rico Wade lijkt de boeking inmiddels definitief in kannen en kruiken.

Naast OutKast lijkt tevens een headlinespot weggelegd voor de definitief bij het grote publiek doorgebroken revelatie van 2013: Arcade Fire. De band kondigde onlangs een gigantische Amerikaanse tour aan met een gat van twee weken tijdens, jawel, Coachella. Ook Muse staat met stip bovenaan de Coachella geruchtenlijst. Er heerst nog veel onduidelijkheid over de aanwezigheid van de rockers op de aankomende festivals. Dit filmpje leert ons in elk geval dat Muse van de partij is. De band zal een aantal festivals doen waarvan één in Moskou en `een bepaald festival in Californië´, aldus Matt Bellamy en Dominic Howard. Het ligt voor de hand dat wordt gedoeld op Coachella, hoewel ook Outside Lands goede kaarten heeft.

Vervolgens, wat hebben Placebo, Mogwai, Pixies, Neutral Milk Hotel, Bastille, CHVRCHES, 2ManyDJ´s, Ellie Goulding, MR MS, Primal Scream, Rudimental, The 1975, Empire of the Sun, Gary Numan, Grouplove, HAIM en Lorde met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal Amerikaanse optredens gepland binnen respectabel tijdsbestek van Coachella, of een gat in het tourschema ten tijde van het festival. Het moge dus duidelijk zijn: het zijn stuk voor stuk acts welke de komende tijd veel besproken zullen worden in de (Amerikaanse) wandelgangen.

Tel bij bovenstaande namen nog een één tweetje tussen Jaguar Ma en Matthew Dear en een niets ontkennende tweet van Peter, Bjorn en John bij op en we hebben weer meer dan voldoende materiaal om de komende tijd over te speculeren. U bent daarvoor natuurlijk van harte welkom op ons forum.

Ongetwijfeld worden we de aankomende dagen weer een stuk wijzer gemaakt door de diverse organisaties van de door ons geliefde festivals. Welke van bovenstaande namen verwacht jij bij de aanstaande bekendmakingen? Kunnen deze geruchten je alvast bekoren?

Met dank aan: COS