Mastodon op Pinkpop 2014

Mastodon

Met de bekendmaking van Metallica was het slechts een kwestie van tijd voordat er meer harder werk werd aangekondigd. Die tijd is na Avenged Sevenfold nu ook gekomen voor Mastodon. Onderstaand persbericht verklapt de komst van Mastodon op Pinkstermaandag.

Mastodon heeft nog nooit iets volgens de standaard gedaan. Het kwartet uit Atlanta creëerde een decennium geleden een eigen hoogwaardig handelsmerk binnen de hardrock/metal scene toen andere bands de metal uit de jaren ’80 aan het herkauwen waren. De band bracht een serie complexe en meesterlijke conceptalbums uit en oogstte lof van gerespecteerde iconen uiteenlopend van Metallica tot The Melvins, van The Flaming Lips tot CeeLo Green en terug. In al die jaren is Mastodon uitgegroeid tot een van de meest creatieve, inventieve en opzienbarende bands in de wereld van de metal en bouwde ze een grote groep trouwe fans op. Met hun mix van mathmetal, sludge, progrock en 70’s hardrock hebben ze een basis gelegd voor de hardrock van de 21e eeuw. In december lanceerde Mastodon haar eigen ‘Black Tongue Brew’ bier (een Double Black IPA) en maakte ze bekend dit jaar met een nieuw album te komen. Na een overdonderend optreden op de 3FM-Stage op Pinkpop 2012 maakt de band nu haar opwachting op de Mainstage op Pinkstermaandag.

De line-up begint hiermee aardig vorm te krijgen. De Pinkpop maandag lijkt voor de liefhebber van het hardere werk een uitgelezen kans te worden om eens goed uit je plaat te gaan. Mastodon is de achtste naam op de affiche van Pinkpop. Andere namen op het programma zijn Metallica, Arcade Fire, Rudimental, Avenged Sevenfold, Bastille, Ed Sheeran en Stromae. Eerder liet het festival al weten dat de kaartverkoop 15 maart van start zal gaan. Wil je meer informatie over artiesten, kaartverkoop e.d. Dan kan je hier terecht.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen