Rudimental bevestigd voor Pinkpop 2014

Pinkpop hands up

Pinkpop trapt het nieuwe jaar af met de bekendmaking van de eerste dance-act. Niemand minder dan Rudimental is van de partij op de 45ste editie van het festival.

Het uit Hackney, Engeland, afkomstige Rudimental bestaat uit Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor en Leon (DJ Locksmith). Dit zeer muzikale kwartet beweegt zich moeiteloos tussen verschillende muziekgenres. Hun debuutsingle ‘Feel The Love’ (ft. John Newman) kwam op nummer één de singlecharts in Engeland binnen en bereikte in Nederland de tweede plaats in de Top 40.

Met een ‘traditionele’ en elektronische kijk op het schrijven van nummers mixt Rudimental ‘live instrumenten’ met digitale sounds. Zoals Piers Agget zelf omschrijft: “ons geluid is organisch, het resultaat van het jarenlang bezoeken van raves en het luisteren naar piratenradio, dub muziek en meegebrachte muziek van oudere broers. Wij zijn het product van onze individuele muzikale reizen én van de stad London.” Rudimental is de eerste naam voor Pinksterzondag, 8 juni.

Met het bekendmaken van Rudimental zijn er inmiddels vijf acts bevestigd voor Pinkpop 2014. Eerder werden al de komst van afsluiter Metallica, Arcade Fire, Bastille en Stromae naar Landgraaf aangekondigd. De kaartverkoop voor de 45e editie van Pinkpop begint op zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen in Limburg.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen