Dit zijn de gouden Pinkpopjaren volgens Pinkpop-gangers

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop is inmiddels vijftig edities rijk, maar wat zijn nou de échte pareltjes? Legendarische edities met acts als The Rolling Stones, Paul McCartney en Bruce Springsteen? Of juist een editie met memorabele momenten zoals in 1992 met Eddie Vedder die in het luchtledige duikt. Eén ding is zeker; de keuze is reuze! Wij vragen de Pinkpopbezoekers wat hun gouden jaar was.

Ziggy kiest voor 2014

“Ik ben twee dagen voor die edities nog geopereerd. Ik was dus doodziek toen ik daar stond, maar ik moest en zou The Rolling Stones zien. Dat vond ik echt heel mooi. Daarnaast was die storm natuurlijk wel memorabel. Ik was ook op de editie in Baarlo en toen hadden we ook rotweer, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Het maakte het concert van Metallica wel zeker beter. Wat dacht jij dan!”

Phia, Wiel en Ingrid kiezen voor 2000

“Ja, dat was een mooi jaar. De line-up was goed. Het weer was goed. We hebben echt genoten van acts als Pearl Jam, Live en Die Toten Hosen natuurlijk. Maar ieder jaar is eigenlijk wel een feestje. Als er maar goede muziek en goed weer is. Dat kwam in 2000 perfect samen.”

Mark kiest voor 1993 (en 1992)

“Voor mij was de eerste Pinkpop van Pearl Jam het meest memorabel. Met die stagedive en zo. Maar misschien nog wel vetter vond ik het jaar daarna. Met Lenny Kravitz in z’n roze pakkie en die aardbeving bij Rage Against The Machine natuurlijk. De vibe dat jaar was zo goed. Als ik eraan terugdenk krijg ik gewoon weer kippenvel op m’n armen. Toen was Pinkpop nog meer Pinkrock. Daar hou ik wel van.”

Maarten, Martin en Sébastien kiezen voor 2014

“Ja, dat jaar met die storm. Dat vergeten we nooit meer. We stonden toen in het voorvak bij de hekken, maar dat moest ontruimd worden. De hele organisatie was in paniek. We zagen nog iemand weggestuurd worden die speciaal voor Metallica naar Pinkpop was gekomen. Wij mochten gelukkig blijven staan. Metallica was vervolgens fantastisch. Ook Stromae en Arctic Monkeys trouwens. Memorabel jaar!”

Monique kiest voor 2011

“Voor mij was dat absoluut het jaar van Coldplay. Dat is nou een band waar ik echt van hou. Er verscheen toen ook een regenboog op de achtergrond en zo. Het was perfect. Nog altijd het beste optreden dat ik ooit heb gezien.”

Wat vind jij van Pinkpop 2019?

Was jij op Pinkpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pinkpop”]

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen