Rock Werchter: 13.000 likes, geen kraampjes Werchtersesteenweg

Burgemeester Mon Fillet komt niet terug op het besluit om tijdens Rock Werchter 2014 geen kraampjes meer toe te staan langs de Werchtersesteenweg. Wel komt er een oplossing voor benadeelde verenigingen die in veel gevallen al kosten maakten.

Als een soort overgangsoplossing kunnen deelnemende verenigingen dit jaar nog kiezen tussen ofwel een eigen kraam op een door de organisatie beschikbaar gesteld (lees: uitgebaat?) terrein vlak naast de Werchtersesteenweg, ofwel meewerken aan het festival tegen een hogere vergoeding dan gebruikelijk.

Als het aan de grote organisator Live Nation ligt worden alle kraampjes die voorheen gestald waren op grondgebied van Haacht omwille van veiligheidsredenen verplaatst naar een marktplein op de camping A2/A3/A4. Net als alle kraampjes zal deze camping dit jaar – hoe verrassend- volledig uitgebaat worden door de organisatie. In het aangrenzende Rotselaar is de veiligheid klaarblijkelijk niet in het geding, daar blijven de kraampjes langs de toegangswegen gehandhaafd. De veelgehoorde kritiek dat het Live Nation enkel om de centen te doen zou zijn lijkt zodoende niet helemaal ongegrond.

De ontwikkelingen deden de gemoederen onder de vaste Werchter-bezoekers hoog oplopen maar ondanks dat er een heuse Facebookpagina genaamd “Wij willen terug kraampjes op Rock Werchter” uit de grond gestampt werd (die inmiddels op steun van ruim 13000 likers kan rekenen) komen de autoriteiten niet terug op de gemaakte beslissing.

Rock Werchter vindt plaats van 3 tot en met 6 juli 2014. Op de affiche prijken namen als Metallica, Kings of Leon, Arctic Monkeys, Placebo, Pearl Jam, Ellie Goulding en Stromae. Voor de volledige line-up en overige informatie ga je naar de officiële website.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen