Charles Bradley en meer voor Into The Great Wide Open 2014

Into The Great Wide Open 2016

De organisatie van Into The Great Wide Open kwam vanmiddag met drie nieuwe muzieknamen op de proppen. Tevens werd een grote slok van het kunst- en kinderkunstprogramma aangekondigd. Het programma begint inmiddels mooie vormen aan te nemen.

‘The Screaming Eagle of Soul’, zoals de bijnaam van Charles Bradley luidt, strijkt neer op Vlieland. Hetzelfde geldt voor de Belgische Melanie De Biasio met haar ‘mix van blues, soul, stof en duister’ en de aanstekelijke afro-indie van de Sudanese Sinkane.

Rosa Kuiper en Mark Assies zullen met hun installatie Horizon het contrast laten zien tussen de georganiseerde aard van de mens en de ongeorganiseerde aard van de natuur. Ook Toer zoekt de verbinding tussen het creëren van de eigen werkelijkheid met de natuurlijke omgeving; muziek maken door met bomen te knuffelen, dat kan met Boom Boom. Sabine Bolk pakt het anders aan met haar werk Alles Stroomt. Zij neemt de natuur onder handen, maar met wel heel bijzonder materiaal: Een groot tapijt, gemaakt van rijst.

Het onderzoeksteam van Camping Mapping gaat de natuur op de camping nauwkeurig in kaart brengen. Daarnaast kun je je eigen sporen ontwerpen bij Werk aan het spoor, is het mogelijk om een nieuwe identiteit aan te nemen met Dag!Boek en worden er sieraden gemaakt van schelpen en andere gevonden voorwerpen op Vlieland, met Eilandheimwee. Door middel van buizen, bekers en trechters zullen we Water naar de Zee dragen en worden er Waterfossielen van zeemonsters ontdekt, gevangen en onderzocht. Tenslotte zal er heerlijke soep bereid worden van alle geluiden die op het eiland te ontdekken zijn, in het Kakofonie Kafé.

Heb je nog geen slaapplek tijdens het festival? Er is nog steeds een beperkt aantal plekken beschikbaar op kampeerterrein Stortemelk. Reserveren kan via www.stortemelk.nl.

Into The Great Wide Open Logo

Into The Great Wide Open 2024

Locatie
Nederland
Vlieland, Nederland
Datum 29 augustus - 1 september 2024
Tickets Kopen