Into The Great Wide Open 2021 gaat tóch door

776
Photo: Tom van Huisstede

Geweldig nieuws uit Vlieland! Into The Great Wide Open gaat toch door dit jaar! Het festival vindt voor één keer in aangepaste vorm plaats.

In mei liet Into The Great Wide Open weten dat het voor het tweede jaar op rij geen doorgang vond. Toch heeft de organisatie een manier gevonden om wél een festival te organiseren dit jaar. Onder de noemer ‘Let It Happen’ vindt een vierdaags evenement plaats van 2 tot en met 5 september. Deze editie mag helaas minder publiek ontvangen, maar er valt meer te ontdekken dan ooit. Van vooruitstrevende muziek tot (kinder)kunst en van gesproken woord tot film. Er valt van alles te ontdekken.

De eerste 30 namen zijn ook gelijk bekendgemaakt. Er zijn zowel muzieknamen als kunstnamen aangekondigd. Je vindt ze allemaal hieronder. Er volgen nog meer namen, deze worden in augustus aan het affiche toegevoegd. De kaartverkoop start zaterdag 3 juli 2021 om 12.00 uur.

Muzieknamen

 • Anne Müller
 • Bernadeta Astari Trio
 • Billie Marten
 • Blood Wizard
 • caroline
 • Chung Kings
 • Iguana Death Cult
 • Keep Dancing Inc.
 • Kids With Buns
 • Lankum
 • Mazey Haze
 • Meskerem Mees
 • Mind Enterprises
 • Mychelle
 • Nagasaki Swim
 • Pongo
 • Real Lies
 • St. Paul
 • Steam Down
 • Sylvie Kreusch
 • The Goon Sax
 • The Resurrection
 • Véras
 • Waxfiend.

Kunstnamen

 • Children of the Light
 • Marjolijn Boterenbrood
 • Heleen Blanken
 • Matteo Marangoni & Dieter Vandoren
 • Susanne Khalil Yusef
 • Sébastien Robert
 • Maaike Anne Stevens

In 2020 liet ITGWO weten zich hard te maken voor klimaatneutraal reizen. Daar gaan ze dit jaar mee door. Op iedere verkocht festivalticket zit €5,- Goede Reis-toeslag. Deze toeslag krijg je terug als kunt aantonen dat je klimaatneutraal naar het festival bent gereisd. Reis je niet per trein, fossielvrije festivalbus, elektrisch/biobrandstof, (deel)auto, fiets, zeilboot of lopend? Dan wordt jouw toeslag gebruikt om de gehele reis van alle festivalbezoekers klimaatneutraal te maken.

Into The Great Wide Open 2021

Photo: Tom van Huisstede

Into The Great Wide Open gaat door dit jaar! In aangepaste vorm, maar zeker niet minder. Tijdens het festival staat muziek centraal, maar biedt het festival daarnaast ook een gevarieerd programma aan. Zo is er ook aandacht voor beeldende kunst, film en activiteiten voor kinderen. In 2020 zouden onder meer Spinvis en Weval op de planken staan. Deze editie vond helaas geen doorgang vanwege het coronavirus.

 • Locatie: Het Sportveld, Vlieland
 • Datum: 2 t/m 5 september 2021
 • Tickets: Start verkoop op 3 juli 12.00 uur
 • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.
Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.