Advertisement

Eerste geruchten Pinkpop 2015: Paul McCartney, Pearl Jam en Dolly Parton

Paul McCartney

Tijdens het traditionele slotinterview met 3voor12 na afloop van Pinkpop heeft Jan Smeets enkele uitspraken gedaan die de geruchtenmolen voor Pinkpop Festival 2015 langzaam aanslingeren. Ook al is het festivalseizoen van 2014 pas net afgetrapt, het speculeren over het programma van Pinkpop 2015 kan al beginnen. De namen Pearl Jam, U2, Paul McCartney, Beyoncé en Dolly Parton passeren nu al de revue.

Allereerst, Pinkpop 2015 zal niet plaatsvinden tijdens Pinksteren maar op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni. Tenminste: “Voorlopig is dat de bedoeling”. Smeets benadrukt in het interview dat deze keuze enkel wordt gemaakt wanneer de organisatie met een vrijdag-headliner van formaat op de proppen komt. Doordat de data al in een vroeg stadium worden aangekondigd lijkt er al sprake van een principeakkoord met een band of artiest, maar welke? “Veel bands hebben zich al aangeboden”: aldus Smeets.

Een nieuw optreden van Pearl Jam is een lang gekoesterde wens van Jan. Dit jaar ketste de boeking op het laatste moment af wegens een eindexamen van één van de kinderen van één van de bandleden. Vanzelfsprekend doet Pinkpop weer een poging voor 2015. “De commissie gaat zijn best doen; Pearl Jam moet op Pinkpop, dat is evident.”

Al enkele weken geleden klonk de naam U2 al in de wandelgangen. Roosmarijn controleert dit gerucht tijdens het interview bij Jan, die het vervolgens direct ontkracht. De band tourt pas in 2016 en is dus geen optie voor het volgend jaar. Of ze in 2016 komen? “Dat is vooral aan de band zelf en Leon Ramakers”, die volgens Jan in elk geval de juiste contacten daarvoor heeft.

Roosmarijn dropt vervolgens Beyoncé als optie. “Dat zou ik heel grappig vinden”: zegt Smeets, die vervolgens een link legt met Dolly Parton. Twintig jaar geleden fantaseerde hij al over een veld met 60.000 mensen die uit volle borst ‘Jolene’ zingen. Dit jaar staat Dolly Parton opeens op Glastonbury. “Niet te filmen!” Net zoals bij The Rolling Stones hoopt Smeets dat Parton een Pinkpop optreden zal overwegen na een succesvol optreden op Glastonbury 2014. Het eerste balletje is door de organisatie in ieder geval al opgegooid.

Voor Pinkpop 2013 leek de boeking van Paul McCartney lange tijd in kannen en kruiken. Doordat hij last-minute voorkeur gaf aan Bonnaroo vond de deal uiteindelijk alsnog geen doorgang. Dat betekent niet dat Sir Paul is vergeten. Integendeel! Op de vraag of de oud-Beatle volgend jaar van de partij is reageert Jan zeer praktisch. McCartney heeft onlangs een virus gehad dat serieuze hartproblemen heeft veroorzaakt. Hetzelfde virus dat Smeets zelf heeft opgelopen. Of hij komt? “Ik heb op hem ingezet, maar moet afwachten hoe hij zich herstelt.” Is zijn herstelproces dan de reden dat de nieuwe data onder voorbehoud worden aangekondigd? Het is de bedoeling dat Pinkpop 2015 start op vrijdag 12 juni? Het is neem ik aan ook de bedoeling dat Paul McCartney tegen die tijd weer beter is?

Wat denk jij? We kunnen in elk geval weer los in het Pinkpop Festival 2015 Topic.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen