Foo Fighters cancellen optreden Pinkpop 2015

Foo Fighters Group Live 2012

Het is zondag 14 juni 2015, een zwarte dag in de geschiedenis voor een groot aantal Foo Fighters-fans. Op deze dag zou de Amerikaanse superformatie Pinkpop 2015 tot een dampend en stampend einde brengen. Helaas liep het anders.

De frontman van de Foo Fighters, Dave Grohl, brak twee dagen eerder namelijk zijn been door een ongelukkige val van het podium tijdens een optreden op een Zweeds festival. Hierdoor was hij niet in staat de Pinkpop zondag af te sluiten. Ook de optredens op Rock Werchter en Glastonbury van dat jaar gingen niet meer door, tot groot verdriet van de band en haar fans.

Eerst leek het er nog op dat de Foo Fighters gewoon in Landgraaf te zien zouden zijn. Dave Grohl zette het optreden in Gothenburg na de val heldhaftig voort, ondanks zijn gebroken been. Ook toen hij het optreden iets later alsnog stopzette om naar het ziekenhuis te gaan beloofde hij om terug te komen, zoals te zien is in onderstaand filmpje. Jan Smeets, weliswaar geschokt door het nieuws, liet dezelfde avond nog weten dat hij ervan uit ging dat het optreden zondagavond gewoon door zou gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Whbmf17Esuw

Een dag later klonk hij echter een stuk minder optimistisch en werd duidelijk dat Pinkpop koortsachtig bezig was met het zoeken van vervanging voor haar laatste headliner, vrezend dat dit toch nodig zou zijn. Niet lang daarna werd bekend gemaakt dat Pharell Williams de zondag af zou sluiten, met De Jeugd van Tegenwoordig als sub-headliner. Triggerfinger zou de vrijgekomen plaats in de middag opvullen. Er werd nog gesproken over een comeback op Pinkpop 2016, maar dit is er uiteindelijk niet meer van gekomen aangezien de band dit jaar niet op een Europese tour is gegaan.

Geruchten over de Foo Fighters op Pinkpop wakkeren nu echter opnieuw aan… Zullen de Foo Fighters in 2017 dan eindelijk terugkeren naar Landgraaf?

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen