AC/DC gaat op wereldtour in 2015

Hardrockband AC/DC gaat in 2015 op wereldtour ter promotie van hun nieuwe album ‘Rock or Bust’. Dat bevestigt de band vandaag op hun site.

Rock or Bust is het eerste album van de band waarop grondlegger Malcolm Young niet te horen is. Vanwege gezondheidsredenen zal Young niet terugkeren bij AC/DC. Malcolm wordt zowel op het album als live vervangen door zijn neef Stevie Young.

Glastonbury

AC/DC was één van de eerste bands die het geruchtencircuit van 2015 betrad. De band werd al vrij snel na het einde van Glastonbury 2014 in verband gebracht met een optreden op de Worthy Farm volgend jaar. Die geruchten leken van de baan toen bekend werd gemaakt dat Malcolm Young ziek was, maar vandaag blijkt dat de band dus toch op tour zal gaan. Mocht je de gok willen nemen: de ticketverkoop voor Glastonbury start op 5 oktober.

Rock or Bust

Het nieuwe langverwachte album van de band zal uitkomen op 2 december 2014. Dat is zes jaar na het laatste album van de band: ‘Black Ice’. Het album zal elf nieuwe tracks bevatten, geproduceerd door Brendan O’Brien.