Reading/Leeds 2015 heeft eerste headliner geboekt

Reading Festival Main Stage

Reading Festival Main Stage

Hoewel dit festivalseizoen nog niet helemaal afgelopen is, beginnen de eerste geruchten en namen voor volgend jaar al langzaam binnen te sijpelen. Zo lijkt de eerste headliner voor Reading/Leeds al vast te staan. Maar wie zou de organisatie al zo vroeg gestrikt hebben? Ze beweren dat het een atypische keuze is, een artiest die niemand verwacht.

In een interview met gigwise.com gaf organisator Melvin Benn toe dat er reeds een headliner geboekt is en dat ze al drie maanden actief met de line-up bezig zijn. Wie hij reeds heeft weten te overtuigen, wil hij echter niet prijsgeven. Wat Benn er wel over kwijt wil, is dat het geen typische act voor zijn festivals is. Hij verwoordde het als volgt:

“It’s definitely not a Reading regular. It’s not who you think it might be.”

Wie weet is de mysterieuze headliner van Reading/Leeds wel dezelfde als die van Lowlands, want ook daarvan is bekend dat er reeds iemand geboekt is. Het zou wel degelijk om dezelfde artiest kunnen gaan aangezien er maar een tijdsspanne van een week tussen de verschillende festivals zit.

Er zijn reeds enkele opmerkelijke namen naar voor gekomen die wel eens een kans zouden kunnen maken. Zo worden Muse, Foo Fighters, Florence + The Machine, Foals, Coldplay, Daft Punk (ja alweer), Jay Z en Beyonce, Slipknot, The Strokes, Metallica, Kasabian en Kanye West genoemd. Erg uiteenlopende artiesten die elk om hun eigen redenen als ‘mogelijke headliner’ naar voren geschoven worden.

Reading en Leeds zijn twee aan elkaar gelinkte festivals die elk jaar eind augustus plaatsvinden. De namen zijn afgeleid van de steden waar de festivals plaatsvinden. Het speciale aan hun concept is dat de artiesten eerst op Reading spelen en de dag erna op Leeds. De afsluiters van Reading vormen de line-up voor de eerste dag van Leeds.

Over zekerheid kunnen we voorlopig nog niet spreken, want misschien tovert Melvin Benn wel een heel ander konijn uit zijn hoed. Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 26-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.