Slowthai verdwijnt van Engelse line-ups: volgen Rock Werchter 2023 en Down the Rabbit Hole 2023?

Er gebeurt iets opmerkelijks met de line-ups van diverse Engelse festivals deze zomer. Opvallend genoeg lijkt Slowthai, de rapper die gepland stond om op te treden bij drie festivals, stilzwijgend van de affiches te zijn verwijderd.

Zowel Glastonbury als Reading en Leeds hebben slowthai geruisloos geschrapt van de line-up. Op de officiële websites van deze festivals is de huidige poster te zien, waarbij de rapper afwezig is. Vooralsnog hebben beide evenementen geen uitleg gegeven voor deze wijziging. En heeft de rapper zelf er ook nog niks over gezegd. Mogelijk hebben de wijzigingen te maken met het feit dat slowthai op dinsdag 16 mei 2023 voor de rechtbank moest verschijnen wegens beschuldigingen van verkrachting.

Down the Rabbit Hole & Rock Werchter 2023

Maar dit zijn niet de enige festivaloptredens die de rapper gepland had deze zomer. Slowthai staat namelijk nog steeds op de line-up van Down the Rabbit Hole 2023 en Rock Werchter 2023. Op vrijdag 30 juni staat hij gepland om op te treden op het KluB C-podium in Werchter. Op zondag 2 juli zal hij de afsluiter zijn op de Teddy in Beuningen, waarmee hij een prominente positie op de line-up heeft. Gezien het stilletjes verdwijnen van slowthai van de affiches bij Glastonbury en Reading & Leeds Festival, zou het niet verrassend zijn als dit ook bij Nederlandse en Belgische festivals gebeurt.

Dit zou natuurlijk voor beide festivals erg vervelend zijn zo kort voor de datum. Bovendien zijn ze al druk bezig met het zoeken van een vervangende headliner. Stromae, die ook op beide evenementen stond, moet namelijk helaas zijn hele tour annuleren. Daarnaast is de rapper ook een van de supportacts voor de grote reünieshow van Blur op 8 juli. Een optreden wat eventueel nu ook op losse schroeven staat.

Instagram

Hoewel slowthai nog geen officiële verklaring heeft afgelegd, heeft de rapper wel alle beschuldigingen ontkend via zijn Instagram-account. Hij vraagt zijn fans ook om hem verder met rust te laten en zijn familie privacy te gunnen gedurende de lopende zaak.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.