Oya Festival maakt eerste namen voor 2015 bekend

Oya Festival 2015

Het Noorse Oya Festival heeft woensdagmorgen de eerste namen bekend gemaakt voor de editie van 2015. Onder andere Flying Lotus, Future Islands en Run the Jewels zullen in augustus Oslo aandoen.

Net voor de voorverkoop, die donderdag 27 november start, maakte Het Noorse Oya Festival woensdag negen acts bekend. Flying Lotus, Future Islands, Ida Jenshus, Run the Jewels, Thea Hjelmeland, Moster!, Torgeir Waldemar, Fay Wildhagen en Spectral Haze zullen in de zomer van 2015 Oslo aandoen. Ook meldt de organisatie dat er vóór kerstmis nog meer spannend nieuws zal volgen.

Het festival zal wederom plaatsvinden op Tøyenparken in Sofienberg, Oslo. De organsatie zal wat aanpassingen doen aan het terrein, waardoor twee parken samen één groot terrein zullen vormen. Hoewel dit meer ruimte oplevert, zal de capaciteit niet verhoogd worden: Oya biedt plaats voor 60.ooo festivalbezoekers. Oya is het grootste outdoor muziekfestival in Oslo, Noorwegen. Niet alleen muziek is belangrijk voor Øya, het festival biedt op gebied van eten en drinken biologische (en vaak lokale) producten. Oya is groen en zo veel mogelijk milieuvriendelijk.

Oya Festival 2015

Oya Festival 2015 vindt plaats van 11 t/m 9 augustus. Dat biedt dus perspectief voor meerdere festivals die in augustus worden gehouden, zoals Sziget, Pukkelpop en Lowlands. Maar betekent dit dat we Flying Lotus of Future Islands niet op Best Kept Secret of Down The Rabbit Hole zullen kunnen bewonderen?

Online kaartverkoop start hier op donderdag 27 november 9.00.

Øyafestivalen Logo

Øyafestivalen 2024

Locatie
Noorwegen
Oslo, Noorwegen
Datum 7-10 augustus 2024
Tickets Kopen