Advertisement

James Blake week voor Lowlands naar Øya Festival 2019

Het Noorse Øya Festival maakt drie nieuwe namen bekend. Onder andere James Blake en Julien Baker spelen een week voor Lowlands in Oslo.

Naast James Blake en Julien Baker pronkt ook Rex Orange County op het programma van het festival. Eerder werd de komst van Tame Impala, The Cure, IDLES en Robyn aangekondigd.

De acts voor Øya Festival maken automatisch een goede kans om op het affiche van Sziget, Lowlands en/of Pukkelpop te belanden. Het Noorse festival vindt namelijk tegelijkertijd plaats met Sziget. Lowlands en Pukkelpop staan een week later op de kalender. Tame Impala en IDLES doen naast Øya Festival ook Lowlands aan.

James Blake

De Britse electro-muzikant James Blake timmert al bijna tien jaar aan de weg. Met zijn minimalistische beats, breekbare stem en uitstapjes richting soul en hiphop beweegt Blake zich gemakkelijk door het muzikale spectrum. Zijn gelijknamige debuutalbum James Blake verscheen in 2011, waarna Overgrown (2013) en The Colour In Anything (2016) volgden. Sindsdien verschenen er nog enkele singles zoals ‘Vincent’ en ‘Don’t Miss It’. Laatstgenoemde nummer is onderdeel van het recent verschenen Assume Form. Daarnaast zijn er op de vierde langspeler gastbijdrages te vinden van Travis Scott en André 3000.

Øya Festival 2019

Øya Festival

Øya Festival vindt plaats van 6 tot en met 10 augustus in Oslo. Met de bevestigingen van The Cure, Tame Impala, Robyn, IDLES en James Blake begint het affiche langzaamaan vorm te krijgen. Tickets voor het Noorse festival zijn al een tijdje in de verkoop. Meer informatie over het festival vind je op de officiële festivalwebsite.


Øyafestivalen Logo

Øyafestivalen 2024

Locatie
Noorwegen
Oslo, Noorwegen
Datum 7-10 augustus 2024
Tickets Kopen