De organisatie van het Noorse Øya Festival lost twee nieuwe namen. Tame Impala en Pond spelen een week voor Lowlands op het festival.

Eerder werd duidelijk dat ook The Cure, IDLES en Robyn een optreden geven in Oslo. Voor Tame Impala is het niet de eerste bevestiging voor een Europees festival. De groep speelt ook op Flow Festival, Primavera Sound en Hurricane/Southside Festival. Daarnaast heeft de band rondom zanger Kevin Parker bekendgemaakt dat er dit jaar een nieuw album uitkomt.

De acts voor Øya Festival maken automatisch een goede kans om op het affiche van Sziget, Lowlands en/of Pukkelpop te belanden. Het Noorse festival vindt namelijk tegelijkertijd plaats met Sziget. Lowlands en Pukkelpop staan een week later op de kalender.

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Tame Impala is een Australische band rondom frontman Kevin Parker. In 2010 kwam het eerste album uit. Met de tweede plaat werd de groep in 2012 genomineerd voor een Grammy. Toch braken de alternatieve rockers in 2015 pas door bij het grote publiek met Currents. In datzelfde jaar gaf de band een voortreffelijk optreden op Lowlands en de mannen zijn mede daardoor een graag geziene gast op festivals.

Øya Festival 2019

Øya Festival

Øya Festival vindt plaats van 6 tot en met 10 augustus in Oslo. Met de bevestigingen van The Cure, Tame Impala, Robyn en IDLES begint het affiche langzaamaan vorm te krijgen. Tickets voor het Noorse festival zijn al een tijdje in de verkoop. Meer informatie over het festival vind je op de officiële festivalwebsite.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?