Advertisement

Hardwell voor optreden naar het Servische EXIT Festival

Exit Festival Live

De Nederlandse dj Hardwell zal op vrijdag 10 juli een optreden verzorgen op het EXIT Festival in Novi Sad, Servië. De dj die de afgelopen twee edities van de DJ Top 100 van DJ Mag aanvoerde, zal optreden in de Dance Arena. Dit podium bevindt zich in een gedempte kasteelgracht en wordt omgeven door hoge muren. Door veel dj’s wordt het geroemd als één van de mooiste podia ter wereld.

Robbert van de Corput, zoals Hardwell in het echt heet, begon zijn dj-carrière op 11-jarige leeftijd. Op 13-jarige leeftijd bracht hij zijn eerste plaat uit en op 14-jarige leeftijd draaide hij al in het Nederlandse clubcircuit. Op 16-jarige leeftijd sprak hij uit dat hij de beste dj ter wereld wilde worden en bijna tien jaar, in 2013, stond hij voor het eerst op nummer 1 in de DJ Mag Top 100. Ook vorig jaar werd hij door dit blad uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Hardwell is bekend van hitsingles als ‘Spaceman’, ‘Apollo’, ‘Young Again’ en het net uitgebrachte ‘Sally’.

Het EXIT Festival is ontstaan als honderd dagen studentenprotest tegen toenmalig president Milosevic, voorafgaand aan de verkiezingen in het jaar 2000 die door Milosevic werden verloren. Vijftien jaar later is het festival uitgegroeid tot één van de meest bekende festivals van Europa, waar jaarlijks ook duizenden West-Europese bezoekers naartoe trekken. Naast de geschiedenis maakt ook de locatie in een kasteel het festival een unieke ervaring. Muzikaal gezien is ongeveer de helft van de acts elektronisch en de andere helft zeer divers. Zo zijn er naast het optreden van Hardwell ook optredens van dj’s Adam Beyer b2b Joseph Capriati, Chris Liebing, Nicole Moudaber en Octave One, maar ook van Motörhead en Eagles Of Death Metal. Binnenkort worden nog veel meer acts bekendgemaakt.

Het EXIT Festival vindt dit jaar plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli. Na afloop verhuist het festival naar de kust van Montenegro om van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 juli verder te feesten tijdens het Sea Dance Festival, dat tijdens afgelopen Eurosonic / Noorderslag werd uitgeroepen tot beste middelgrote festival van Europa in 2014.

Tickets voor het EXIT Festival kosten slechts €122. Momenteel is er een tijdelijke actie waarbij bij online aankoop van vier festivaltickets een gratis vijfde festivalticket wordt verstuurd. Meer info en tickets zijn te verkrijgen via www.exitfest.nl.

Check ook zeker de aftermovie vam de afgelopen editie van EXIT Festival:

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2024

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 11-14 juli 2024
Line-up
Gucci Mane
Black Eyed Peas
Bonobo
Tickets Kopen