Ben Howard en meer naar NorthSide 2015

northside festival

Singer-songwriter Ben Howard is toegevoegd aan de line-up van het Deense NorthSide Festival. Ook bevestigde de organisatie de komst van Earl Sweatshirt, Calexico en Wolf Alice.

Het is een drukke dag in festivalland. Na eerdere berichten van NOS Alive, INMusic, Dour en Benicàssim is NorthSide het vijfde festival wat van zich laat horen. Vier nieuwe namen dus. Hiermee wordt zowel hiphop, rock als indie geboekt voor het festival.

Ben Howard heeft geen introductie meer nodig. Na zijn debuutalbum Every Kingdom is hij niet meer weg te denken uit de huidige singer-songwriter scene. In het najaar van 2014 verscheen zijn tweede album, I Forget Where We Were, dat inmiddels vele lovende kritieken heeft gekregen. In 2012 stond hij in de Alpha op Lowlands, ook terug te zien op ons YouTube-kanaal:

Van de overige drie artiesten moeten we nog even wachten op nieuw materiaal. In april wordt het nieuwe album van Calexico uitgebracht: Rand. Op dit album zullen verschillende gastmuzikanten (o.a. Bren Bridwell van Band of Horses en Sam Beam van Iron & Wine) te horen zijn. De Amerikaanse rapper en producer Earl Sweatshirt is net klaar met zijn derde album. Verwachtingen zijn hooggespannen, want met zijn tweede album, Doris uit 2013 (waarvoor hij samenwerkte met The Neptunes, Frank Ocean en Tyler, The Creator) scoorde hij eenmooie vijfde plaats in de Billboard Top 200. Sinds de zomer van 2014 is Wolf Alice druk bezig in de studio voor hun debuutalbum. Na verschillende wervelende optredens vorig jaar is de nieuwsgierigheid bij het publiek groot. De band zal ook op Best Kept Secret optreden.

Met deze toevoegingen begint de line-up al aardig vorm te krijgen. O.a. Alt-J, Death Cab for Cutie en Interpol waren al bevestigd. NorthSide 2015 vindt plaats in Aarhus, Denemarken in het weekend voor Best Kept Secret: 12 t/m 14 juni. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

NorthSide Logo

NorthSide 2024

Locatie
Denemarken
Aarhus, Denemarken
Datum 6-8 juni 2024
Line-up
Pulp
Massive Attack
KAYTRANADA
Tickets Kopen