Modeselektor krijgt voor één nacht de sleutels van Dour Festival 2015

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Modeselektor en Dour Festival, de twee hebben al een hele geschiedenis samen; nadat ze reeds live, als dj, met Moderat of hun label 50 Weapons op de weide verschenen, krijgt ons favoriete Berlijnse producers-duo dit jaar carte blanche om een volledige nacht te programmeren.

Het project zal zich in twee delen afspelen: eerst kan je Gernot en Sebastian live aan het werk zien op de Last Arena met ‘Siriusmodeselektor’ (samen met hun vriend Siriusmo). Daarna kapen de heren één van de tenten op het terrein, voor een nachtje “Modeselektion”. Ze spelen een DJ-set, en laten zich bijstaan door enkele vrienden: Ben UFO, Kink (live) en een onuitgegeven back-to-back tussen Doc Daneeka en Benjamin Damage.

Podia

Dour Festival voert in 2015 wat veranderingen door in de indeling van de diverse podia. Le Labo wordt een nieuw overdekt podium, waar verschillende intieme of experimentele projecten zullen plaatsvinden. Je vindt dit podium terug op de oude plek van de Dub Corner. De Red Bull Elektropedia Balzaal wordt een openluchtpodium en verhuist naar de heuvel. De Dub Corner zal op haar beurt verhuisd worden naar de oude locatie van de Balzaal.

Dour Festival 2015

Dour Festival zal dit jaar plaatsvinden van 15 t/m 19 juli in het gelijknamige plaatsje Dour. Het festival staat bekend om een bijzonder alternatieve line-up met daaromheen een oase aan kunst, cultuur en activiteiten. Dour heeft komende zomer ook wat te vieren: het naburige plaatsje Bergen is onlangs uitgeroepen tot Europese Cultuurhoofdstad. De 27e editie van het Dour Festival zal in het teken staan van deze prestigieuze prijs. Wil jij dit evenement niet missen? Koop dan hier je kaarten. Voor meer informatie over het festival, de line-up e.d. klik je hier.