Mad Cool 2020 komt met Major Lazer, Modeselektor en meer

Mad Cool presenteert vandaag een hele reeks nieuwe toevoegingen aan de line-up. Onder andere Major Lazor, Modeselektor en Diplo zijn aangekondigd voor de 5e editie van het Spaanse festival.

Met een storm aan social media berichten voegt het Spaanse festival een hoop nieuwe artiesten toe aan de line-up van 2020. Opvallend genoeg wordt naast Diplo ook de komst van Major Lazer bekendgemaakt. Met deze dubbele dienst zijn dit de nieuwe namen op het affiche:

 • Modeselektor
 • Major Lazor
 • Diplo
 • CCL
 • Octo Octa
 • Tycho

Naast de eerdere grote worp namen, waarin onder andere Taylor Swift en Twenty One Pilots, werd de afgelopen week het affiche steeds verder gevuld. Zo staan ook Khalid, Nothing But Thieves en London Grammer gepland voor een optreden in Madrid. Ook werd bekend gemaakt dat het festival voor zijn eerste lustrum de capaciteit vergroot met extra stages en zelfs een extra festivaldag.

Major Lazer

Waar we vorig jaar nog dachten dat Major Lazer voor de laatste keren de festivals op z’n kop zette, blijkt dat toch even anders te zijn. Het DJ-collectief kondigde vorig jaar aan te moeten stoppen, door het drukke schema van Diplo. Maar toch zijn ze voor 2020 al aangekondigd voor onder andere Mad Cool.

Van oudsher waren Diplo, Jilionaire en Walshy Fire bij het project betrokken. Onlangs werd echter bekend dat Ape Drums zich bij de drie heren zal voegen. Sinds het project in 2008 begon heeft de groep in wisselende samenstelling drie albums uitgebracht. De laatste telg ‘Peace Is The Mission’ dateert uit 2015.

Je kent de mannen waarschijnlijk van hits als ‘Lean on’ (met MØ & DJ Snake), ‘Light It Up’ (met Anne-Marie & Mr Eazi) en ‘Cold Water’ (met Justin Bieber & MØ). Vorig jaar stonden ze onder andere op Pinkpop, en dat werd, zoals naar verwachting, één groot feest.

Mad Cool 2020

Photo: Paco Poyato (Mad Cool 2018)

De vierde editie van Mad Cool vond in 2019 plaats, welke werd georganiseerd van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Op het affiche sierden onder andere The CureThe NationalThe Smashing PumpkinsVampire Weekend en Bon Iver. Volgend jaar viert Mad Cool haar vijfjarig jubileum. Onder meer Taylor Swift, Twenty One Pilots en Billie Eilish geven dan acte de présence.

 • Locatie: Madrid, Spanje
 • Datum: 8-11 juli
 • Tickets: nog niet bekend
 • Voor meer informatie kun je op de website van Mad Cool terecht.
 • Om alvast in te komen, kun je onze Spotify-playlist van het festival aanzetten.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2025

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 9-13 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen