Sum 41 en meer tijdens Pinkpop 2020 op Hurricane/Southside

De organisatie van de Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside heeft zojuist weer een hele lading nieuwe namen aangekondigd. Onder meer Sum 41 en Sam Fender staan tijdens het Pinkpopweekend in Duitsland. Maken ze ook een stop in Landgraaf?

Hoera! Nieuwe kanshebbers voor Pinkpop 2020! Naast Sum 41 en Sam Fender is ook de komst van onder meer MODESELEKTOR geen geheim meer. Deze drie bevestigingen zijn niet de enige nieuwkomers. Zo staan ze samen met onder andere Kings of Leon en Twenty One Pilots op de poster van het festival. Bekijk de volledige lijst van de kersverse acts hieronder.

Doordat de Duitse zusterfestivals samen met Pinkpop 2020 van start gaan kan het goed zijn dat de twee festivals enkele namen op het affiche delen. Zo zijn de heren van Twenty One Pilots te zien in op het evenement in Landgraaf en in Duitsland. Ook Dermot Kennedy en Of Monsters and Men zijn op beide festivals te zien. Sum 41 zal echter geen spot in Landgraaf krijgen. Met de bevestigingen voor Hurricane en Southside zit de band in het Pinkpopweekend helemaal volgeboekt.

Check alle bevestigingen hieronder:

 • Sum 41
 • Sam Fender
 • MODESELEKTOR
 • Catfish and the Bottlemen
 • Fontaines D.C.
 • Frittenbude
 • FIL BO RIVA
 • Oh Wonder
 • Half Moon Run
 • KOLLEKTIV TURMSTRASSE
 • Schrottgrenze
 • hot milk

Sum 41

De Canadese poppunkers van Sum 41 zijn helemaal terug. Afgelopen zomer brachten ze nog hun zesde album, Order In Decline uit. Hiermee touren ze nu de hele wereld rond. Het is al een tijdje geleden dat de heren in de Benelux te zien waren. Zo stonden ze in 2017 nog op Pinkpop en Graspop. Komende zomer zijn ze onder andere te zien op Rock Werchter en Lokerse Feesten. De band rondom frontman Deryck Whibley scoorde hits met ‘Still Waiting’, ‘Fat Lip’, ‘Pieces’ en ‘Into Deep’

Hurricane en Southside 2020

Foo Fighters - Hurricane 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Hurricane en Southside zijn Duitse zusterfestivals. Dit betekent dat ze elk jaar dezelfde line-up hebben. De evenementen hebben jaar op jaar erg grote namen op de poster staan, dus je hoeft je niet te vervelen. In 2019 stonden onder meer Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure, Die Toten HosenTame Impala en Macklemore op het programma. De festivals maken behalve het affiche ook naam met de food-line up. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijke schnitzels en curryworst eten. 

 • Locatie: Scheeßel en Neuhausen ob Eck, Duitsland
 • Datum: 19-21 juni 2020
 • Tickets: weekendticket van € 189,-; dagtickets gaan later in de verkoop
 • Meer informatie vind je op de websites van Hurricane en Southside

Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2025

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Verkoop start 25 Jun 00:00.