Rock Werchter campings op de schop in 2017

Rock werchter camping
De campings en parkeerterreinen van Rock Werchter worden onder de loep genomen. Vanaf 2017 worden deze in een nieuwe constructie georganiseerd, aldus DeRedactie.be vandaag. 
De uitbating van de campings en de parkeerterreinen van Rock Werchter gaat op de schop. Dat is gebleken tijdens een informatievergadering in Werchter over het festival. Zo’n 200 mensen waren hier aanwezig, waaronder ook vertegenwoordigers van verschillende lokale (jeugd)bewegingen en eigenaars van de gronden.
Katrien Putzeys, diensthoofd Ruimtelijke Ordening van de provincie Vlaams-Brabant vertelde daarbij aan deredactie.be:
[blockquote]Vandaag zijn het particulieren of verenigingen die zelf op zoek gaan naar terreinen in de buurt van Rock Werchter om ze vervolgens als camping of parkeerterrein uit te baten. Ze huren daarbij rechtstreeks aan de boer of aan de eigenaar en gaan elk afzonderlijk op zoek naar vergunningen bij de overheid. We willen evolueren naar 1 globale coördinator voor al deze terreinen. Waarschijnlijk neemt organisator LiveNation die rol voor zijn rekening. Die coördinator kan verschillende aspecten zoals afval, afvalwater en veiligheid voor zijn rekening nemen. De uitbating zelf blijft in handen van de verenigingen. Zij zullen dus nog steeds op hun inkomsten kunnen rekenen. Mogelijk zullen die bruto iets lager liggen, maar daar staat tegenover dat ze ook minder kosten zullen hebben omdat sommige kostenposten voor rekening van de coördinator zullen zijn.[/blockquote]

Daarnaast zullen de campings parkeerterreinen in de toekomst meer worden geclusterd.

[blockquote]Door de terreinen te clusteren, kunnen we ze ook efficiënter inrichten. De betrokken verenigingen reageren voorzichtig positief. Ze zijn niet blind voor de voordelen van het systeem, maar tonen zich bekommerd om hun inkomsten. Hoe dan ook zullen ze bij de reorganisatie worden betrokken.[/blockquote]

De plannen zijn nog niet definitief, deze zullen eerst moeten worden goedgekeurd door gemeenten Rotselaar en Haacht en de provincie Vlaams-Brabant.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen