Rock Werchter, Lowlands, Sziget en DTRH kanshebbers European Festival Awards

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Rock Werchter, Lowlands, Sziget en Down The Rabbit Hole maken kans in de prijzen te vallen voor de European Festival Awards. De jaarlijks terugkerende uitreiking vindt in 2018 plaats op 17 januari, tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

We naderen het einde van het jaar en dat betekent dat het Europese prijzenfestijn op festivalgebied weer voor de deur staat: de European Festival Awards. Hieronder een selectie van festivals die één of meerdere nominaties hebben weten binnen te slepen.

Rock Werchter 2017

Begin februari benoemde Consequence Of Sound de line-up van Rock Werchter als de beste van het festivalseizoen 2017. De nominatie in de categorie ‘Line-Up Of The Year’ is daarom ook geen verrassing. Maar het is zeker geen makkelijke strijd: naast Rock Werchter zijn ook o.a. Lowlands, Sziget maar ook Glastonbury in de race. Laatstgenoemde werd door jullie verkozen en won de Festileaks Festival Award voor Beste Line-Up.

Daar blijft het echter niet bij, want het festival is ook genomineerd in de rubriek ‘Best Major Festival’ waar ook Colours Of Ostrava, Lowlands, Sziget en andere festivals hopen op een Europese prijs.

Down The Rabbit Hole 2017

Met twee dikke negens op het festivalrapport én een Festileaks Festival Award op zak heeft Down The Rabbit Hole 2017 zeer goed gescoord bij het Festileaks-publiek. Zal het festival dit jaar ook op het Europese podium schitteren? Het festival is genomineerd voor European Festival Award voor ‘Best Medium-Sized Festival’ en concurreert met onder meer Electric Castle en Melt!.

Sziget 2017

Net als Rock Werchter 2017 heeft ook Sziget 2017 op twee gebieden nominaties binnengehaald. Hoewel de line-up volgens het Festileaks festivalrapport niet meer dan een 6,6 scoorde, maakt het festival op Europees niveau wél kans op een podiumplaats in de categorie ‘Line-Up Of The Year’. Daarnaast dingt Sziget, net als Rock Werchter en Lowlands, mee voor de ultieme prijs in de klasse ‘Best Major Festival’.

Lowlands 2017

De 25e editie van Lowlands strijdt dit jaar in maar liefst vier categorieën. Naast ‘Best Major Festival’ en ‘Line-up of the Year’ mag het festival zich ook meten met Europese concurrenten op gebied van marketing en veiligheid. Zo maakt Lowlands kans op ‘The Brand Activation Award’ voor de Miele Powerwash en ‘The Health & Safety Innovation Award’ voor de introductie van de bagagescans bij de ingang.

European Festival Awards

De Europese festivalprijzen worden in januari voor de negende keer uitgereikt. Muziekfestivals in meer dan 35 verschillende Europese landen strijden voor awards voor Best Festival (major/medium/small/new/indoor) en Best Line-Up. Artiesten kunnen prijzen binnenslepen voor de categorieën Best Headliner, Best Newcomer en Anthem Of The Year. Benieuwd naar alle shortlists? Check deze hier.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2017

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 23-25 juni 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.