10x wat we nooit vergeten van Rock Werchter 2017

Rock Werchter 2017

Vandaag blikken we terug op Rock Werchter 2017. Een editie die barste van de goede optredens en daarom bijna uitverkocht was. Dit zijn de tien dingen die we in ieder geval nooit meer vergeten. Droom mee en waan je voor een paar minuten weer op de Werchterse weide.

1. Die line-up!

Dave Grohl
Rock Werchter strooide dit jaar met goede acts alsof het niets was. Radiohead was de eerste bevestigde act. Al snel volgden Foo Fighters, System Of A Down, Arcade Fire, Kings Of Leon en Alt-J, waardoor Consequence of Sound het begin februari al bombardeerde tot beste festival van 2017. En terecht, wat een line-up! Van boven tot onder en van links tot rechts: overal zijn parels te vinden. Geluk bij een ongeluk, want de clashes waren soms niet te doen.

2. Radiohead

https://twitter.com/paulienriemis/status/881972324509118467
Als je één van de beste line-ups van 2017 hebt, hoort festivalkoning Radiohead daar zeker tussen te staan. Het Belgische festival had Thom Yorke en zijn mannen naar het festival gehaald en zo sloten zij op vrijdagavond geheel in stijl af. Na een ingetogen en prachtige show trokken veel fans tevreden richting hun tent.

3. België boven

https://twitter.com/Alineopdewereld/status/881060317245132801
Belgische bands zijn on fire. Meer dan tien acts kwamen uit het thuisland, maar deden zeker niet onder voor de internationale namen. Soulwax, Oscar and the Wolf, J. Bernardt, Bazart en Coely waren een aantal namen die het publiek allemaal fantastisch vond. België boven!

4. Foo Fighters weer terug

https://www.instagram.com/p/BWk51bqACAI/?tagged=rockwerchter2017
Yes, Foo Fighters heeft Rock Werchter aan de belofte gehouden. Nadat zij het festival in 2015 afzeiden vanwege het beroemde gebroken been, zijn ze terug! Hits werden daarom extra hard meegezongen en Dave rende weer als vanouds over het podium. Dat was het wachten waard.

5. Laatste keer Linkin Park

https://www.instagram.com/p/BWyogr2H1Ia/?tagged=rockwerchter2017
Op de avond van de show wist niemand dat dit zijn laatste keer Werchter zou zijn. Toch kwam twee weken later het schokkende nieuws binnen dat Chester Bennington een einde aan zijn leven had gemaakt. De depressie, waar hij in veel tracks over zong, heeft hem uiteindelijk zijn leven gekost. Het maakt het optreden, waarbij de zanger meerdere keren het publiek inging, achteraf nog mooier en tegelijkertijd ook raarder. Het hele optreden is online terug te kijken.

6. File

File auto
Maar voor zo’n goede editie moest je wel wat geduld hebben. Hoe je er moest komen was voor veel mensen net zo ingewikkeld als de tekst van een gemiddeld liedje van Sigur Rós. De routebeschrijving ter plekke liet te wensen over en borden die de route naar de locatie uitstippelden waren te gebrekkig. Ook hebben veel mensen er uren over gedaan om thuis te komen.

7. Wel of niet op The Hive

https://www.instagram.com/p/BWV6hlWg5-X/?tagged=rockwerchter2017
Ging je toch liever verder feesten op The Hive, dan had je hier wel een speciaal campingticket voor nodig. Eerder was gecommuniceerd dat alle bezoekers hierheen konden, maar een week voor het festival bleek dat vanwege veiligheidsredenen toch niet te kunnen. Vriendengroepen werden uit elkaar gerukt, wat stuitte op veel commotie op Facebook. De afterparty’s waren er in ieder geval niet minder om. Op het festival zelf is er nauwelijks nog kritiek over geweest.

8. Nieuw: speciaalbier en cocktails


Speciaalbier en cocktails werden op het terrein geschonken. Cheers to that! Naast The Barn werd de nieuwe bar Apero geopend. Hier kon je nóg meer van je festival genieten met bijvoorbeeld een Leffe, wijntje of Mojito in je hand. Met negen speciaalbieren, drie cocktails en verschillende wijnen is er weer een mooi onderdeel toegevoegd aan het terrein.

9. The Slope


Nog iets wat dit jaar werd toegevoegd werd was The Slope. Het is de relax-plek waar je op een helling kunt genieten van jouw festivalfoods- en drinks. The Slope staat midden op het terrein waardoor je ook een mooi overzicht hebt en de acts op de mainstage goed kunt zien. Bovendien was er extra veel plek, want je kon zowel op als onder The Slope uitrusten. Of rollen natuurlijk.

10. Afkickverschijnselen


https://twitter.com/badeendje/status/881926623452442624
Aaii, de keiharde reality check die je krijgt als je thuis bent valt toch altijd tegen. Na deze editie hadden veel bezoekers dan ook last van afkickverschijnselen. De wc die je opeens moet doorspoelen, een schone douche en rekeningen die weer betaald moeten worden. Maar vooral: heel lang slapen. Energie verzamelen voor volgend jaar!