Rapport: Best Kept Secret haalt in 2015 wederom hoog niveau

Het afgelopen weekend was het terrein van Beekse Bergen te Hilvarenbeek het decor voor één van de interessantste grote festivals van Nederland. Ongeveer 17.500 bezoekers vonden op zaterdag en zondag (en iets minder op vrijdag) hun weg naar Best Kept Secret om daar te genieten van een gevarieerde line-up, goed eten en een ontspannen sfeer.

Festileaks was er bij en vroeg 100 festivalgangers naar hun mening. Dit is het rapport van Best Kept Secret 2015.

Programma: 8

11373789_1590398004542149_53001454_nDe line-up van Best Kept Secret is ontzettend divers. Indie, folk, elektronica, rock en hiphop; you name it. Op het festival is de ‘onderkant’ van de line-up minstens met zo belangrijk als de grote acts. Met The Libertines, Noel Gallagher’s High Flying Birds en Alt-J als headliners had het festival degelijke acts in huis die een breed publiek aanspraken. De uitbreiding van het nachtprogramma werd door de meeste mensen gezien als een goede toevoeging. Over het geheel gezien waren de échte verrassingen en hoogtepunten helaas ietwat dun gezaaid.

Sfeer: 8

11373789_1590398004542149_53001454_nDe sfeer op het festivalterrein en de camping was over het algemeen zeer ontspannen. Best Kept Secret kent een bijzonder divers publiek, zo ook qua nationaliteiten: liefst 1/3 van de bezoekers komt uit België en ook grote groepen Britten wisten hun weg naar het festival te vinden. Niet iedereen had behoefte om tot diep in de nacht door te feesten. Wilde je dat wel, dan was het af en toe goed zoeken naar een geschikte afterparty. De enigszins lauwe publieksrespons die sommige artiesten ten deel viel, wordt in het rapport gecompenseerd door de gemoedelijke, opgewekte en relaxte sfeer die het gehele weekend aanwezig was.

Aankleding: 8

11373789_1590398004542149_53001454_nBest Kept Secret scoort uiteraard punten vanwege de fantastische ligging. Aan de ene kant het water en de andere kant het bos; veel beter dan dit wordt wordt het niet. De verdere aankleding van het festivalterrein is vrij sober, waardoor de focus op de omgeving blijft liggen. Op het terrein is er meer dan genoeg ruimte om te ontspannen, rond te lopen en te genieten van de zon die zich af en toe laat zien. Daarnaast is de festivalweide, mede dankzij het statiegeldsysteem, bijzonder schoon.

Eten & Drinken: 9

11373789_1590398004542149_53001454_nNaast de focus op de muziek kun je op Best Kept Secret ook terecht voor culinaire hoogstandjes. Iedere kraam op het festival is met zorg geselecteerd en biedt kwalitatief prima voedsel aan. Van Indonesisch eten tot een overheerlijke pulled pork burger, eten is een feest op het festival. Echter is het wel even confronterend wanneer je afrekent en de prijs in euro’s ziet, in plaats van munten… Verder begint het cashless betalen steeds verder in te burgeren. Het is soms een beetje lastig om een rondje voor je vrienden te halen, maar verder waren de reacties louter positief.

Bereikbaarheid: 6,5

11373789_1590398004542149_53001454_nWat betreft de bereikbaarheid heeft het festival concessies moeten doen ten opzichte van de vorige edities. De afstanden tussen het festivalterrein en de campings (met name camping B) zijn tamelijk groot. De bereikbaarheid per openbaar vervoer scoort bij de meeste bezoekers matig tot redelijk. Een minpuntje dit jaar was het verplaatsen van de dagingang naar de kant van de camping. Hierdoor nam de loopafstand voor een gedeelte van de bezoekers fors toe. Wellicht een aandachtspuntje voor de volgende editie?

Camping: 8,5

11373789_1590398004542149_53001454_nBest Kept Secret beschikt over een bijzonder mooi gesitueerd kampeerterrein in de bossen. Groot voordeel ten opzichte van andere festivals is het feit dat je kampeert op een echte camping, inclusief enkele toiletgebouwen en een campingwinkeltje. Ook de bungalows scoren goed. Minpuntje blijft toch wel de afstand die naar het festivalterrein moet worden overbrugd. Mogelijkheden om tot diep in de nacht door te gaan op de camping zijn er nauwelijks. De meeste mensen zoeken redelijk vroeg hun bed op om de volgende dag weer fris en fruitig voor de dag te komen.

Sanitair: 9

11373789_1590398004542149_53001454_nHet sanitair scoort een prima cijfer. Van de camping tot de hokjes op het festivalterrein; de sanitaire voorzieningen zijn goed verlicht en over het algemeen erg schoon. Daarnaast hoef je nauwelijks in de rij te wachten waardoor je niets hoeft te missen van je favoriete artiesten. Ook leuk: de pee-trees rond stage TWO en FIVE!

 

Mobiel netwerk: 9

Op Best Kept Secret is er een goed en stabiel mobiel netwerk, waarmee je alles kan doen wat je wil. Best handig als je op Vaderdag even naar het thuisfront wil bellen! Ook de internetverbinding is prima. Hierdoor hoeven je vrienden thuis geen seconde te missen van je belevenissen en kan de organisatie je via WhatsApp op de hoogte houden van nieuwtjes.

Festivalrapporten

Deze zomer doet Festileaks weer verslag van de grootste festivals van Europa. Dat doen we in de vorm van festivalrapporten. Op basis van acht vaste categorieën geven we alle festivals een cijfer, zodat we aan het eind van het jaar kunnen concluderen: welk festival is op welk vlak het beste? Check hieronder de voorgaande festivalrapporten. Heb jij het festival anders beleefd, of heb je festivalverhalen die je wil delen? Voor de nabeschouwing ben je van harte welkom op ons Best Kept Secret forum.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2015

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 19-21 juni 2015
Tickets Niet meer beschikbaar.