We vroegen Dauwpop-gangers naar welke festivalact zij uitkijken dit seizoen

Foto: Kamiel Scholten op Dauwpop 2017

Het festivalseizoen is hier! Traditiegetrouw konden we op Hemelvaartsdag weer terecht in Hellendoorn voor een van de vroege festivals van het jaar: Dauwpop. Zo vroeg in het seizoen hebben wij één brandende vraag aan alle Dauwpop-gangers: naar welke festivalact kijken zij dit jaar uit?

Rachèl en Marit

In het begin van de middag is het vooral een grauwe lucht die het beeld van Dauwpop 2019 domineert. Op dat moment vinden we Marit en Rachèl die even tot rust komen onder een boom bij de Food Court naast de Main Stage.

Echte festivalgangers zijn ze niet, geven ze toe. “Maar vandaag kijk ik heel erg uit naar Nielson die straks in The Barn staat”, zegt Marit (R). Rachèl heeft daarentegen heel erg veel zin in de headliner van de dag: Nothing But Thieves. “Ik heb ze nog nooit live gezien, maak het lijkt me enorm gaaf.”

Suzy

We steken het veld van de Main Stage over richting The Barn. Daar zit Suzy (R) samen met een vriendin te genieten van de klanken die uit de schuur schallen. Voor Suzy is het wellicht het eerste festival van het jaar, het is zeker niet de laatste.

“Deze zomer ga ik ook nog naar Zwarte Cross en Rock Werchter, daar heb ik enorm veel zin in. Vooral op Rock Werchter staan enkele acts waar ik naar uitkijk. Greta Van Fleet en Muse springen er voor voor mij uit.”

Juul

Deze editie was het feest op Dauwpop, het festival werd namelijk 25 jaar. Maar er was nog een verjaardag te vieren: Juul mocht namelijk 20 kaarsjes uitblazen. Haar verjaardag vierde ze samen met haar moeder, die vooral voor Fatal Flowers en De Staat naar Dauwpop kwam.

“Zelf ga ik later dit jaar nog naar Lokerse Feesten”, zegt Juul, die een duidelijke muzieksmaak heeft. “Er staan daar veel leuke punkbands, zoals NOFX, The Damned, The Offspring en Heideroosjes, waar ik erg naar uitkijk.”

Rick

18:00, tussen een paar acts door gaan we snel op jacht naar wat te eten. We zijn niet de enige: in de rij voor een lekkere wildburger vinden we Rick, die met z’n vriendin mee is naar Dauwpop. “Zij wilde graag naar Nothing But Thieves en Kaiser Chiefs. Die vind ik zelf ook goed, dus wij staan lekker bij de Main Stage.”

Voor de rest van de zomer heeft Rick nog geen festivals op de planning, maar stilzitten doet hij evenmin: “Ik ga dit jaar twee keer naar Muse, in het Goffertpark en in de Ziggo Dome. Dat is echt een van m’n favoriete bands, dus daar kijk ik naar natuurlijk erg naar uit.”

Charlotte en Bregje

Na een paar Dauwpop-gangers gesproken te hebben wordt al snel duidelijk dat een groot gedeelte van de bezoekers afkomstig is uit Nijverdal en omgeving. Toch zijn er nog een paar locals die het festival dit jaar voor het eerst bezoeken. Zo ook Charlotte en Bregje.

“We komen uit Nijverdal, maar zijn hier nog nooit geweest. Jarenlang waren we Dauwpop-maagden, maar nu horen we er eindelijk bij, haha.” Naar welke artiesten kijken ze het meeste uit op hun eerste Dauwpop? “We wachten nu op Naaz, daar hebben we echt zin in. Vanochtend hebben we ook al Nona gezien. Wat een stem!”

Lisa

De zon begint onder te gaan en steeds grotere namen beklimmen de Main Stage. Op een kleedje voor het hoofdpodium is Lisa aan het wachten tot De Staat begint. Voor haar is het festivalseizoen in volle gang.

“Volgend weekend ga ik ook al naar Pinkpop, nog een jubileumeditie. Daar staan ook veel gave artiesten waar ik naar uitkijk, zoals The 1975 en Bastille. Oh, en Mumford and Sons. Die heb ik laatst nog in de Ziggo Dome gezien en dat was echt geweldig! Zeker voor herhaling vatbaar.”

Dauwpop 2019

Dauwpop 2018
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2019 vond Dauwpop weer zoals gewoonlijk plaats op Hemelvaartsdag. Op 30 mei barstte het feest los in Hellendoorn en kon je genieten van shows op verschillende podia. Onder andere Nothing But ThievesDe Staat en Kraantje Pappie deden de velden dampen. Meer informatie over het festival is te vinden op de officiële festivalsite.

Heb dit jaar ook het zweet op je voorhoofd gedanst in de Party Pit, meegezongen bij de Main Stage of blauwe plekken opgelopen in de Glory Hole? Laat dan weten wat je van Dauwpop 2019 vond in het festivalrapport.

[award poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”dauwpop”]