Rapport: Zo scoort Paaspop 2015

Festileaks deed afgelopen weekend live verslag van Paaspop. Nu is het tijd voor een conclusie; tijd voor een festivalrapport. We recenseren niet de acts, maar de festivalbeleving. Voor de cijfers zijn tientallen bezoekers van Paaspop om hun mening gevraagd. Dit is het rapport van Paaspop 2015.

Door Boudewijn Rens en Jos Willemsen.

Programma: 8

paaspop-01Dampende beats in de Stardust, rock op de Jack Daniel’s Stage en hiphop in de Roxy. Het programma van Paaspop bevat voor ieder wat wils. Veel bezoekers komen niet per se voor de muziek line-up (o.a. The Kooks, Rudimental, Kensington), maar voor het uitgebreide randprogramma. Zo is er theater, een mind reader en zijn er tal van straatartiesten. Je verveelt je nooit op Paaspop.

Sfeer: 6,5

paaspop-06De sfeer op Paaspop: gewoon goed. Het was leuk, het was gemoedelijk. Er ontbrak echter wel een finishing touch. Geen grote groepen die spontaan ‘Hey Jude’ zingen en geen ongeplande feestjes. Die HEMA-feestjes horen toch wel een beetje bij een festival. Gelukkig was het bij Kees van Hondt zo gezellig dat ze de boel stil moesten leggen, dat wel.

3 Aankleding

paaspop-02Er werd al terecht opgemerkt dat Paaspop bij nacht een ware kermis is. Een lichtjesfestijn waar Disneyland een puntje aan kan zuigen. Een circus, een saloon, een theater, een kapper, name it, Paaspop heeft het. Enige nadeel, waar we dan toch een puntje voor af moeten trekken: die modder!

Eten & Drinken: 9

Heeft de organisatie misschien gespiekt bij Best Kept Secret? Het aanbod eten is niet alleen groot, maar ook zeer gevarieerd. Ook de vegetarische of glutenintolerante bezoeker kan prima uit de voeten op Paaspop. Vergeet de McDonalds, die burgers van Paaspop moet je hebben!

Bereikbaarheid: 5

paaspop-03Hier gaat het even mis. De lange rijen voor de ingang van Paaspop overschrijden dagelijks de wachttijd van een uur. De mensen die veroordeeld zijn tot de pendelbussen stappen dan ook lang voor het eindstation uit om de tocht ter voet af te maken. De modderige zooi zorgt ‘s avonds voor grote chaos op de parkeerplaats. Gelukkig was daar held boer Anton die met zijn trekker menig auto uit de klei mocht halen. Toch: een gemiste kans!

Camping: 7

paaspop-04Een beetje koud is het wel, maar dat wist je van tevoren. De camping scoort een ruime voldoende vanwege de locatie, de sfeer en de faciliteiten. Het modderige terrein maakt echter van een fijn weekendje festival af en toe een survivalkamp. Hebben we die laarzen toch niet voor niks ingepakt.

Sanitair: 7

paaspop-05Geen Dixieland op Paaspop! Dat is sowieso een hoog cijfer waard. Ook zeker het vermelden waard: dubbellaags toiletpapier! De toiletten mogen alleen nog op wat meer plekken op het festivalterrein staan. Wie bij de Loco Royale z’n blaas wil legen, moet een flink stuk afleggen. Daar had niet iedereen zin in.

Mobiel netwerk: 10

Hallo festivals van Nederland! Letten we even op?! Het kan dus wél! De 4G’s vliegen je om de oren op Paaspop. Wie het niet kan laten om elk optreden direct op internet te slingeren heeft het goede festival gekozen. De volle verbinding, de volle drie dagen. Ja, ook in die volle Apollo tent. Een schoolvoorbeeld voor ieder festival.

Paaspop Logo

Paaspop 2023

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Tickets Kopen