Glastonbury Festival
Uitverkocht
22-26 juni 2022
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk

‘The Who verving Prince als headliner op Glastonbury 2015’

The Who

In een artikel op de officiële website van The Who claimt één van de bandleden dat de band aan de line-up van het Engelse festival Glastonbury werd toegevoegd, omdat Prince op het laatste moment besloot niet meer te komen. Ook wordt er in het artikel beweerd dat het concert gesaboteerd zou zijn.

De komst van The Who werd pas in mei bekend gemaakt, ver na de bevestiging van overige headliners Kanye West en Foo Fighters (die uiteindelijk vervangen werden door Florence + the Machine). Eind juli 2014, vlak na de 44e editie van het festival maakte organisator Michael Eavis bekend dat de headliners voor de aankomende editie al geboekt zouden zijn. Van Prince was volgens hem toen al geen sprake.

Sabotage

Daarnaast wordt in het artikel gesproken over een onbekende saboteur die vlak voor het optreden van de band de zorgvuldig geïnstalleerde geluidsapparatuur gesaboteerd zou hebben.

“Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt, maar we zijn goed in dingen inpluggen, dus de schade was op tijd hersteld.”

Verder worden frustaties over de prestaties van de band geuit. Hoewel de recensies vrij positief waren, was het volgens gitarist Pete Townshed het “slechtste optreden wat ze ooit gespeeld hadden”.

Glastonbury 2016

De datum voor de aankomende editie van Glastonbury is nog niet bekend. Volgens de organisatie zijn de headliners wel al geboekt. Een aantal bronnen melden dat de Foo Fighters hun afzegging in ieder geval in 2016 komen goedmaken. Wat Michael Eavis betreft is Prince elk jaar een kanshebber. In een interview over de headliners van 2015 zei hij: “We proberen Prince altijd te strikken, het is aan hem of hij het wel of niet doet.”

Glastonbury Festival Logo

Glastonbury Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 22-26 juni 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.