Queen + Adam Lambert naar Rock In Rio en Isle of Wight 2016

De Portugese editie van Rock in Rio heeft gisteravond de komst van Queen + Adam Lambert bekendgemaakt. Zojuist maakt ook het Britse Isle of Wight bekend dat de band het festival dit jaar aan zal doen.

In Lissabon zal de band het festival openen op vrijdag 20 mei 2016. Nadat Sweden Rock Festival gisteren al Queen + Adam Lambert bekend kon maken, voegen Isle of Wight en Rock in Rio Lissabon de band vandaag ook toe aan hun line-up. De groep stond in september nog op de Braziliaanse editie van Rock in Rio. Er staan nu 3 festivalshows voor de Britse rockgroep op de planning in 2016. Het ziet er door deze aankondigingen naar uit dat Queen + Adam Lambert komende zomer meerdere festivals in Europa aan zal doen. Pinkpop is overigens uitgesloten, aangezien de band op zondagavond 12 juni op Isle of Wight staat en dit de laatste oningevulde headlinerspot in Landgraaf is.

Queen + Adam Lambert

Queen is één van de meest invloedrijke rockbands ooit. De band bestaat sinds 1970, maar doet het al sinds 1991 zonder zanger Freddie Mercury. Adam Lambert verzorgd sinds 2011 de vocals bij de liveconcerten van Queen. Deze combinatie resulteerde in een grote tournee die verschillende werelddelen aandeed. In januari 2015 stonden Queen en Adam Lambert nog in de Ziggo Dome.

Rock in Rio Lissabon 2016

Het Portugese festival zal in 2016 plaatsvinden op 20, 21, 26, 27 en 28 mei 2016 in Parque da Bela Vista, Lissabon. Het zal de zevende keer zijn dat er een Portugese editie van het Braziliaanse festival gehouden gaat worden. Het festival vind om het jaar plaats in de hoofdstad. In 2014 prijkten The Rolling Stones, Linkin Park, Justin Timberlake en Arcade Fire nog bovenaan de affiche. De pre-sale zal op 20 november van start gaan via de website van het festival.

Isle of Wight 2016

Isle of Wight begon in 1969 op het gelijknamige eiland als het Engelse antwoord op Woodstock, na 30 jaar stilte vind het evenement sinds 2002 weer jaarlijks plaats. Het festival wordt gehouden van 9 tot en met 12 juni, in hetzelfde weekend als Pinkpop. De kaarten zijn al in de verkoop. Voor een combiticket incl. camping betaal je ongeveer €248. Studenten en tieners kunnen tot 30 euro korting krijgen. Voor meer informatie over tickets, de line-up en het festival zelf klik je hier.

Isle of Wight Festival Logo

Isle of Wight Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Newport, Verenigd Koninkrijk
Datum 15-18 juni 2023
Tickets Kopen