Nieuwe geruchten voor Lowlands 2021 vanuit de UK: Foals, Royal Blood, Fontaines DC en meer

2762
Foals
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Een grote lijst met nieuwe kanshebbers voor Lowlands 2021: All Points East, Victorious Festival, TRNSMT en Isle of Wight Festival bevestigen nieuwe namen voor 2021. Onder meer Foals, Royal Blood, Fontaines DC en Snow Patrol zijn aangekondigd om in augustus en september optredens te verzorgen in Engeland. Dit betekent nieuwe kanshebbers voor Lowlands!

De Britse Festivals All Points East en Victorious Festival droppen een flink aantal namen. Alle namen zijn goede kanshebbers voor Lowlands, aangezien zij rond dezelfde tijd plaatsvinden. Hierdoor is het goed denkbaar dat onder meer Foals, Bombay Bicycle Club en Madness aankomende zomer in Biddinghuizen op de planken staan. Alle nieuwe bevestigingen vind je hieronder:

TRNSMT en Isle of Wight Festival

TRNSMT en Isle of Wight vinden pas begin september plaats. Toch zijn de nieuwe aankondigingen interessant voor Lowlands, wat eind augustus plaatsvind. Een aantal artiesten komen namelijk al overeen in de line-ups. Zo staat Liam Gallagher zowel op TRNSMT en Isle of Wight Festival als bij Lowlands op het affiche. Ook Declan McKenna zien we op het affiche van TRNSMT en Lowlands staan. Een bevestiging van Snow Patrol, Primal Scream en The Chemical Brothers naar Lowlands 2021 zou helemaal zo gek nog niet zijn. Check alle aangekondigde namen van TRNSMT hier. De line-up van Isle of Wight Festival vind je op de website.

Pinkpop

Naast dat de namen goede kanshebbers zijn voor Lowlands zijn het ook goede mogelijkheden voor Pinkpop, aangezien het festival mogelijk verplaatst wordt naar augustus. Of dit echt het geval is, is nog niet bekend. Wel is er al een deel van het affiche bekendgemaakt voor het Limburgse festival, met nieuw Nederlands talent. Benieuwd naar wie jij echt niet kan missen op Pinkpop? Check dan deze 4 tips!

Foals

Foals
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Foals is een progressieve poprockband uit Oxford en bestaat al sinds 2005. Drie jaar later volgde het debuutalbum Antidotes. Met de release van Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1  heeft de groep inmiddels vijf studioalbums op zak. De zesde plaat Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2 is sinds vorige maand te koop in de winkels.

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2021 staan onder meer The Opposites, The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Lianne La Havas op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap: niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 t/m 22 augustus
  • Tickets: Uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!