Sziget 2016 bevestigt Bastille en meer

Sziget komt met een Kerst-cadeautje. Het Hongaarse festival bevestigt 5 nieuwe namen voor komende editie. Naast Bastille bevestigt Sziget ook Bloc Party, CHVRCHES, Sum 41 en Nicky Romero.

De nieuwe bevestigingen voegen zich bij onder meer Sigur Rós en Bring Me The Horizon. Destijds maakte het festival ook bekend dat er meer dan 25% van de meerdaagse tickets verkocht was. Het festival zou komende editie wel een sneller dan ooit uitverkocht kunnen zijn. Ben je er al uit en wil je komend jaar naar Sziget? Tot 31 december zijn de early bird kaartjes te koop.

Bastille

Bastille is een Britse band uit Londen. Zanger Dan Smith richtte de band in eerste instantie op als soloproject. Later werden de overige leden een vast onderdeel van de band. In 2013 bracht Bastille zijn eerste album, Bad Blood, uit en scoorde het een grote hit met ‘Pompeii’. Na optredens op Rock Werchter en Pinkpop kregen de Britten afgelopen jaar de headlinerstatus op Pukkelpop.

Trein- en busreizen vanuit Nederland

Ook in 2016 zal de Sziget Express weer rijden! De treinen vertrekken op 7, 8 en 9 augustus vanuit Amersfoort met bestemming Budapest Nyugati. Vanaf dit station is het een klein halfuurtje met het openbaar vervoer; voor 5 euro heb je een ticket op zak dat je direct vanaf het station naar het festival brengt. Op 17 en 19 augustus vertrekken de treinen weer terug naar Nederland. Voor deze reis zijn diverse plekken te reserveren met prijzen variërend tussen de 179 en 225 euro. Boeken doe je bij Festival.Travel.

Je kunt ook kiezen om simpel en vertrouwd de Sziget Bus naar het festival te pakken. Dan ben je er zeker van dat je genoeg bagage mee kunt nemen. De bussen vertrekken op dinsdag 9 augustus vanaf Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Eindhoven, Gent, Groningen Hasselt, Utrecht en Zwolle. Op woensdag 17 augustus vertrekken de bussen vanaf Sziget weer terug naar Nederland. Deze reis kost je 149 euro retour en is ook te boeken bij Festival.Travel.

Sziget 2016

Sziget wordt jaarlijks gehouden op het Óbuda-eiland – gelegen in het centrum van Boedapest en vindt dit jaar plaats van 10 tot 17 augustus. De ticketverkoop is al een tijdje in volle gang en de 5 day pass is zelfs uitverkocht. Wel zijn er nog – naast de dagkaarten – de 7 day pass verkrijgbaar voor €249,-.  Op onze programmapagina voor Sziget 2016 lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Rock Werchter programma 2016. Via Spotify kun je kennis maken met de muziek van de artiesten in de Sziget line-up.

Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen