Video: Joe Bonamassa op North Sea Jazz 2009

Joe Bonamassa

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Joe Bonamassa op North Sea Jazz 2009.

Een maand geleden kwam de organisatie van North Sea Jazz met de eerste namen. Simply Red, Gregory Porter, The Roots en Level 42 hoorden bij deze eerste lichting namen. Een dag later werd ook de komst van Earth, Wind and Fire naar buiten gebracht. Afgelopen week werden daar nog 22 namen aan toegevoegd, waaronder Flying Lotus, Miguel, Joe Bonamassa en Vintage Trouble. Om alvast op te warmen voor deze zomer genieten we deze zondag van het optreden dat hij zeven jaar geleden op het Rotterdamse festival gaf.

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa is zowel blues- en rockgitarist als zanger. Hij komt uit New York en gaat al een aantal jaartjes mee, sinds 1989 om precies te zijn. Zijn vader wat gitaarhandelaar waardoor Joseph Bonamassa, zoals hij echt heet, al snel interesse kreeg in het vak. Op zijn elfde trad hij al met B.B. King op, waar hij later ook mee op tour ging. Inmiddels zijn we vele albums verder en staat de man nog steeds op de bühne. In 2014 stond hij bijvoorbeeld ook nog op Pinkpop.

Festivalconcerten

Wil je meer genieten van legendarische festivalconcerten of je opwarmen voor het aankomende seizoen? Check het Festileaks Youtube kanaal of abonneer je direct via de rode abonneer knop hieronder!%CODE1%