Twee gloednieuwe namen op de line-up van Pinkpop 2016. Lukas Graham versterkt de vrijdag van het festival met een show op de Brand Stage, terwijl Lucky Fonz III zich op zaterdag 11 juni tentoon mag stellen op Stage 4. Nog tien acts te gaan!

De organisatie van Pinkpop 2016 maakt naast de twee nieuwe acts ook bekend dat we momenteel nog tien namen mogen verwachten. het festival heeft momenteel 48 namen op de line-up staan. Dit moeten er voor vrijdag 10 juni 58 zijn. Check hieronder een overzicht van de eerder bevestigde acts:

Pinkpop 2016

Lukas Graham
Lukas Graham is de laatste weken met zijn hit ‘7 Years’ regelmatig op de Nederlandse radio te horen. De single is alleen in Nederland al bijna tien miljoen keer gestreamd. Graham heeft een duidelijke eigen muzikale stijl; door zijn innemende door hip-hop geïnspireerde teksten en zijn soulvolle zang komen de verhalen die hij vertelt op een indrukwekkende manier tot leven in zijn songs. Samengevat kan zijn rauwe en persoonlijke songwriting worden getypeerd als een mix van soul, funk, hiphop en pop. Graham zelf noemt het ook wel ghetto pop.

Lucky Fonz III
Zoals veel singer-songwriters begon Lucky Fonz III als Bob Dylan-adept. Daar is weinig meer van te horen. Op 5 februari verscheen het nieuwe Nederlandstalige album van Lucky Fonz III. Op ‘In Je Nakie’ presenteert hij zich als een artiest die gemakkelijk smartlappen, hip-hop, folk, drum ’n bass en happy hardcore samen kan voegen tot een logisch geheel. Het resultaat is fris, brutaal, eerlijk, bitterzoet en presenteert een Lucky Fonz III zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord.

Pinkpop 2016

Het oudste onafgebroken popfestival van Europa vindt plaats op 10, 11 en 12 juni op het bekende Megalandterrein in Landgraaf. In februari werd de volledige line-up bekendgemaakt middels een persconferentie. Een weekendticket kost €195,- en een dagkaart €95,-. Kijk voor alle informatie over het festival op onze programmapagina.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.