Advertisement

Dit zijn alle nieuwtjes uit de Lowlands Programmakrant 2018

Lowlands schoorstenen
Foto: Debbie Spaan/Festileaks

Over drie weken is het alweer tijd voor Lowlands, vandaar dat de welbekende Programmakrant vannacht is verschenen. Traditiegetrouw vinden we in die krant het uitgebreide tijdschema, maar vaak zitten er ook enkele nieuwtjes in verstopt. We zijn ons er even voor gaan zitten en hebben vast de belangrijkste weetjes voor je op een rijtje gezet. 

Helga’s House of Pain verdwijnt, Sexyland verschijnt

Helaas, wie van snoeiharde metal en kinky danseressen houdt, moet dit jaar misschien even op de tandjes bijten: Helga’s House of Pain wordt na twee succesvolle jaren vervangen door Sexyland. Overdag is het een literair epicentrum, maar ’s nachts staat de nieuwste tent garant voor een hoop gekkigheid en geiligheid. Durf jij een kijkje te gaan nemen?

Lima doet stoelendans met LL Science en What’s Happening

Er verandert nog iets aan het festivalterrein: de Lima verhuist namelijk een stukje naar rechts, waardoor Lowlands Science helemaal naar de oevers van Lake Lowlands wordt gedwongen. Daardoor ontstaat er wel een ruimte om What’s Happening links naast de Lima te verstoppen. Tot slot is ook winkelstrip The Block verplaatst naar datzelfde hoekje. Volg jij het nog? Gelukkig is daar de plattegrond 🙂

Lucky Fonz III wordt faalambassadeur

Lucky Fonz III

Elke dag tussen 13:30 uur en 15:00 uur, als de kater op zijn ergst is, krijg jij de kans om je fouten in te zien. FA!L brengt je jouw dagelijkse dosis Faal Fitness en laat je meegenieten van de heftigste fuck-up verhalen. Ook is er een heus faal college en wordt de muzikale omlijsting ingevuld door Lucky Fonz III; een naam die nog niet eerder was aangekondigd.

In Brasserie 2050 proef je gerechten van de toekomst

DTRH16 eten en drinken

In 2050 leven er meer dan tien miljard mensen op deze aardbodem. Om de planeet leefbaar te houden moet ons eetpatroon radicaal op de schop. Op Lowlands kun je alvast kennismaken met het duurzame voedsel van de toekomst. Verwacht insectenburgers, gekweekte kost en vooral veel plantaardig voedsel dat bijna niet meer te onderscheiden is van ons doorsnee diner.

De Lowlands-app is uit

DTRH16 mobiel

Altijd op de hoogte zijn en nooit meer je favoriete act missen? Duik dan als de wiedeweerga die Google Play Store of I-tunes App Store in en download de officiële Lowlands-app! Zo rek je die voorpret ook nog even maximaal op.

Er is een geheime Heinekenbar

DTRH18 secret bar
Photo credit: Festileaks

Nou, okee, zo’n geheim is dat nu ook niet meer natuurlijk. Net als op Down The Rabbit Hole is er dus ergens op het terrein een secret bar te vinden, waar je alleen met een speciale sleutel naar binnen kan. Waar je die sleutels kan vinden blijft nog even de vraag. Heineken zelf geeft wel alvast een hint: “De sleutel tot deze plek zul je niet vinden. De sleutel vindt jou. Ben jij de uitverkorene die zijn bier zal drinken op grootse wijze? Dan zal Heineken je toejuichen: bravo.”

Ook dit jaar begint je festivalweekend al op donderdag

Vergeet vooral niet dat het feest eigenlijk al op donderdag begint. Vanaf 9:00 uur kun je al je tentje opzetten en vanaf 12:00 uur is het festivalterrein al gedeeltelijk open. Hoewel er nog geen optredens gepland staan, is er wel van 17:00 uur tot 3:00 uur een Silent Disco voor de prepartyganger in de Bravo en India.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt het festival in Biddinghuizen plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen uitverkocht. Voor meer informatie over komende editie kun je terecht op de officiële website. Nu de line-up al aardig gevuld begint te raken is het tijd voor de voorpret. Check hier onze Lowlands 2018-playlist:

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy