De band Viet Cong zal voortaan door het leven gaan als Preoccupations, zo blijkt uit een interview met Pitchfork. Een ander leuk nieuwtje: de band zal optreden op Best Kept Secret 2016!

Eind vorig jaar besloot de Canadese postpunkband Viet Cong hun omstreden bandnaam te veranderen. Die nieuwe naam bleef vervolgens lang een best kept secret. Tot vandaag. In een statement laat de band weten waarom ze voor de naamswijziging hebben gekozen:

“After finishing our latest record and taking some time off, we are excited to announce that we will be performing and recording as “Preoccupations” going forward. We will be previewing new material from a forthcoming record in a series of festivals and shows in North America and Europe in the coming months. We apologize to those who were adversely affected by our former band name. This was never anticipated nor our intent. We are artists and not politicians, we understand that the name reflected pain to some individuals and we are happy to change it and move on and focus on our music. Thanks to all our friends and fans. See you all soon.”

Preoccupations zal op vrijdag 17 juni op het podium in Hilvarenbeek staan. Op die dag spelen verder onder andere Beck, Beach House, DIIV en Wolf Parade.

Best Kept Secret 2016

Best Kept Secret 2016 vindt plaats op 17 t/m 19 juni in Hilvarenbeek. Onder andere Beck, Editors en Jamie XX sieren het affiche. Wil jij er dit jaar het hele weekend bij zijn, dan betaal je €147,50. Kom je slechts een dag van het festival genieten, dan kost dat je €69,-. Meer informatie over de kaartverkoop vind je op de website van het festival.

Wil je meer weten over dit festival? Check dan onze Best Kept Secret 2016 programmapagina. Op deze pagina lees je alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Best Kept Secret programma 2016. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons doorgeven!

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?