Verder feesten na Sziget: 7 tips voor Boedapest

Sziget 2015
Photo: Sandor Csudai (Sziget Festival 2015)

Blijf je na het Sziget Festival ook nog even in Boedapest om van de mooie stad te genieten en tot rust te komen? Alle reden toe! Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet. Van afterparties tot aan informatie over badhuizen, koffiehuizen, ruinbars en wandeltips. 

1. Badhuizen

Foto: Széchenyi badhuis, Boedapest
Foto: Széchenyi badhuis, Boedapest

Boedapest barst van de warmwaterbronnen en heeft daarom prachtige badhuizen. Perfect om na een heftige festivalweek lekker tot rust te komen! De bekendste badhuizen zijn onder meer Széchenyi (bekend door het gele gebouw met de verschillende buitenbaden), Gellért (aan de voet van de Gellértberg) en Lukács (inclusief optredens). Tip: ’s middags zijn de badhuizen vaak vol en staan er vaak lange rijen voor het badhuis. Zorg dus dat je ’s ochtends gaat! Zijn deze badhuizen al vol, dan vormt het grote Palatinus zwembad op het Margiteiland een goed alternatief.

2. Vitamineboost halen in Grote Markthal

Budapest
(Foto: Grote Markthal, Boedapest)

Na een week van alcoholische versnaperijen en iets te veel ‘makkelijk’ eten is het ook wel lekker om even een goede portie vitamines tot je te nemen. Bezoek bijvoorbeeld de grote markthal van Boedapest, verser wordt het eten niet! Talloze kramen waar je fruit, groente, vruchtensappen, vis, vleeswaren, zuivelproducten en Hongaarse specialiteiten kan kopen. De stad kent genoeg plekken (Margaretha-eiland, Géllert Berg oid) om vervolgens in het zonnetje te picknicken en te relaxen. Ps. Tof 360 filmpje van de Grote Markthal vind je hier.

3. Koffiehuizen

(Foto: Grand Cafe New York Palace, Boedapest)
(Foto: Grand Cafe New York Palace, Boedapest)

Toch een dosis cafeïne nodig om over je Sziget kater (en heimwee) af te komen? In Boedapest vind je genoeg koffiehuizen waar je koffie van topkwaliteit kan drinken. Koffiehuizen zijn nog steeds een groot fenomeen in Boedapest: in de 19e eeuw waren dit altijd dé ontmoetingsplekken voor schrijvers, kunstenaars en wetenschappers. Koffiehuizen om te onthouden: Gerbeaud (Vörösmárty Tér 7-8), Művész (Andrássy út 29), Grand Cafe New York Palace (Erzsébet Körút 9-11) en Ruszwurm (Szentháromság utca 7).

4. Te voet op ontdekking

(Foto: Uitzicht vanaf Gellert berg)
(Foto: Uitzicht vanaf Gellert berg)

Ook al is het openbaar vervoer uitstekend geregeld in Boedapest, het ontdekken van de stad ter voet is misschien nog wel leuker. Online vind je genoeg wandelroutes die je in en rondom Boedapest de weg wijzen. Makkelijke tip: de Gellért Berg. Deze berg rijst 140 meter boven de Donau uit en is bekend vanwege het vrijheidsbeeld. Dit beeld op de top van de heuvel staat voor degenen die hebben gevochten voor de onafhankelijkheid en vrijheid van Hongarije. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de stad (en zie je ook het eiland van Sziget liggen, nog achter het Margaretha-eiland!).

5. Clubs & ruinbars

(Foto: Fogashaz, Boedapest)
(Foto: Fogashaz, Boedapest)

Inmiddels weer opgeknapt? Boedapest staat bekend om haar bruisende nachtleven, ook na Sziget! Zo kan je in de stad terecht bij diverse clubs als Larm, Hello BabyTeslaLoftInstant, Akvarium en Otkert. Ook kan je eigenlijk niet naar Boedapest gaan zonder één van de ruinbars te bezoeken. De 19e eeuwse gebouwen zijn vaak top tot teen gevuld met bars, eettentjes en privékamers. Ruinbars Szimpla KertAnker’t, FogashazCsendes TársPótkulcs en Lokal zijn zeker de moeite waard. Enjoy!

6. Bedepuszta Retreat

(Foto: Bedepuszta, 2015)
(Foto: Bedepuszta, 2015)

Verwerk van 17 t/m 19 augustus je Sziget avonturen in de Hongaarse natuur tijdens Bedepuszta Retreat. Lekker zwemmen, chillen of wandelen en ’s avonds bijzondere feestjes bij het kampvuur of de Yonderbar. Tickets kosten 89 euro en zijn inclusief eten, campingplek en welkomsdrankje. Vanaf Sziget rijdt op de 17e een bus naar Bedepuszta en voor vertrek heb je met dit busje aansluiting op de Sziget Express die vertrekt op de 19e.

7. Afterparty Festival.Travel

(Foto: Fogas Haz)

Met Festival.Travel feest je niet alleen het begin van Sziget (Warm-Up Party!), maar ook na het festival komen wij met een afterparty. Afgelopen jaar deden ze dit bij Fogas ház, een pub middenin in het bruisende centrum van Boedapest. De locatie voor dit jaar wordt later bekendgemaakt. Meer hierover hoor je binnenkort via de kanalen van Festival.Travel en Sziget.

Geschreven door Festival.Travel
Meer festivaltips nodig? Check de blog!

 

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Festival.Travel

Al jarenlang brengt Festival.Travel duizenden festivalgangers naar locatie door middel van onze eigen festivaltreinen, festivalbussen en Interrail. Als officieel ticket- en reispartner van de festivals bieden ze niet alleen entreetickets en reizen aan, maar ook accommodaties en extra services vind je bij Festival.Travel. Hiernaast organiseren ze zowel in Nederland en Vlaanderen als op locatie pre- en afterparty’s om zo jouw festivalvakantie nog completer en onvergetelijker te maken.

Meer van Festival.Travel