Advertisement

Melt! Festival: Waar industrie, muziek en waterpret samenkomen

Melt

Op ontdekkingsreis met Festileaks. Dat is het idee van de ‘discover’ rubriek. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Deze keer gaan we naar onze Duitse buren die jaarlijks Melt! Festival organiseren.

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]J[/mks_dropcap]e loopt het terrein op en hebt er zin in! Er staat alleen maar goede muziek op je te wachten dit weekend. Het is zo’n 25 graden, dus ga je voor wat verkoeling naar het strandje toe dat aan een meer grenst. Hier doe je mee met de spontaan georganiseerde watergevechten. Zodra de zon ondergaat verandert de muziek en zie je ook het terrein veranderen. De visuals hebben ervoor gezorgd dat het een futuristische lichtstad is geworden. Terwijl je overdag alleen maar relaxte muziek hoorde, pompen de beats nu uit de speakers. De hele nacht dans je door, totdat de zon opeens opkomt. Wat is de tijd toch snel gegaan. Gelukkig mag je nog twee dagen.

Melt! Festival vindt plaats in ‘Ferropolis’; een voormalige koolmijn in Gräfenhainichen. Deze ‘Stalen Stad’ geeft een industriële sfeer en wordt omringt door het Gremming Meer. Het ligt in Oost-Duitsland, zo’n 150 km onder Berlijn. Op het festival zijn verschillende podia te vinden. Dit terrein is drie dagen lang de speelplaats voor festivalbezoekers die van pop, electro, hiphop en rock houden. Voor €11,- kun je een dagje eerder beginnen, want dan is de pre-party.

Dit jaar is Melt! Festival van 15 – 17 juli. Ook in 2016 heeft het festival weer voor een goede rij namen gezorgd. Komende editie gaan hier je voetjes van de vloer door onder andere Disclosure, Two Door Cinema Club, Tame Impala, Jamie XX, Chvrches, M83, Modeselektor en Boys Noize. [/mks_two_thirds] [mks_one_third]

Festival.Travel helpt je met je reis naar Melt! Festival. Hier boek je voor €136,- je festivalticket. Er zijn twee manieren om erheen te reizen. Zo kun je voor €89,- met de bus reizen en boek je er voor €49,- een campingplaats bij. Je kunt er ook voor kiezen om met de MiXery Melt Trein te gaan, iets wat misschien nog wel leuker is dan de busreis. Hier is je trein namelijk meteen je hotel. Je slaapt dus op de ligplaats die je geboekt hebt. Bovendien kun je onderweg gebruik maken van de bar. Uiteraard mag je na aankomst de shuttlebussen die tussen het festival en de camping rijdt gebruiken. Voor de trein en slaapplaats betaal je €199,-

Totale geschatte kosten indien MiXery Melt Trein (excl. eten en drinken): €335,-

[/mks_one_third]

[/mks_col]

 

Genoeg woorden, tijd voor beeld!

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe festivaltrip? Bekijk dan ook de andere festivals uit de discover rubriek.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen