8 dingen die we verwachten van Red Hot Chili Peppers op Rock Werchter 2016

Vorige maand startte Red Hot Chili Peppers met een groots aangekondigde festivaltour. Volgende week speelt de band op Rock Werchter en dus is het hoog tijd voor een voorbeschouwing. Dit verwachten we van de show die Red Hot Chili Peppers zal geven op Rock Werchter 2016.

1. Een greep uit 35 jaar funkrock hits

Red Hot Chili Peppers Setlist BottleRock Napa Valley 2016 2016, 2016 Festivals

Laten we beginnen met de setlist. Het maakt niet uit wanneer je bent ingestapt in de inmiddels 35-jarige carrière van de Red Hot Chili Peppers: de heren kiezen voor een selectie van nummers uit het hele oeuvre. Opvallend is echter de keuze voor ‘Nobody Weird Like Me’. Het nummer verscheen in 1989 – nog jaren voor de wereldwijde doorbraak van de band – op het album Mother’s Milk. Daarnaast kiest Red Hot Chili Peppers ook voor ‘What is Soul?’, de officiële b-kant van de single ‘By The Way’. De basintro van ‘Higher Ground’ is inmiddels zo iconisch geworden, dat je bijna zou vergeten dat het nummer oorspronkelijk van Stevie Wonder is. Check de hele setlist ook op Spotify.

The Chili Peppers played Bottlerock Festival in Northern California yesterday, which featured an overall predictable setlist – with the exceptions of Nobody Weird Like Me and What is Soul?, both of which are relatively rare for RHCP. What Is Soul? in particular is a rarity. Most fans have heard the song as an official b-side on the By the Way single, released in 2002, yet the band has been playing it since the early 80s in the days of Hillel and only played it 80 times since. (Anyone who was at Bottlerock yesterday is very, very lucky). Although the lyrics are similar to the original recording of What is Soul? written by George Clinton for Funkadelic, the riff played by Flea and John is from another Funkadelic song called Mommy, Whats A Funkadelic?. Anyways, enjoy this video of John becoming one with his guitar and lighting the stage up for a 2001 performance What is Soul? at Live off the Map.

Een video die is geplaatst door “THE GETAWAY” SINGLE OUT NOW (@rhcpvideos) op

2. Nieuw materiaal

Yesss! Na 5 jaar wachten is het zover: een nieuw album! De release van The Getaway staat gepland op 17 juni en tijdens Rock Werchter kunnen we in ieder geval gaan genieten van een voorproefje in de vorm van de nummers ‘Dark Necessities’ en ‘The Getaway’. Zou Red Hot Chili Peppers het tipje van de sluiter verder lichten en ons trakteren op nog meer nieuw materiaal?

3. Fitte Anthony Kiedis

Het was even flink schrikken voor de fans van de Red Hot Chili Peppers twee weken geleden. Vanwege een ziekenhuisopname van frontman Anthony Kiedis moest de band een uur voor aanvang een show cancellen. Gelukkig lijkt het weer goed te gaan en zullen Kiedis en zijn Peppers de weide weer platspelen, zoals ze dat al vijf keer eerder deden.

4. Dance moves

En nee, dan hebben we het deze keer niet over jullie! Ook al verwachten we dat de grasmat van Werchter het ook aardig te verduren krijgt, de dance moves van de Red Hot Chili Peppers zélf moeten niet onderschat worden. De heren staan bekend om hun uitbundige en excentrieke optredens. Misschien denk je dan meteen aan rare outfits of een confettishow, maar het viertal weet ook heel goed hoe ze zelf een show moeten maken. Doe je oortjes in, ga lekker zitten, laat de baslijn van ‘American Ghost Dance’ door je heen gaan en geniet van de dance moves van Anthony Kiedis. *grabs popcorn*

5. Meezingen tot je geen stem meer hebt

https://www.instagram.com/p/BGBmZpqmpch/?taken-by=izzabelluh

‘Under the Bridge’, ‘Snow (Hey Oh)’ en ‘Californication’: wie kent ze niet? De Red Hot Chili Peppers heeft een aantal grote hits gehad in het inmiddels meer dan 30-jarig bestaan van de band: massaal meezingen op Rock Werchter is daarmee een zekerheidje. Dus: smeer je keel even goed door en blèren maar!

6. Solo’s en jams

Elk optreden van Red Hot Chili Peppers is uniek. Door het geweldig grote repertoire ben je nooit zeker wat de setlist zal zijn. Maar wat elk optreden echt uniek maakt zijn de improvisatiemomenten. Een intro-jam hier, een bas- of drumsolo daar: deze heren weten van elke set een feestje te maken.

7. Afsluiten met ‘Give It Away’

De band heeft de afgelopen 24 jaar het nummer duizenden keren ten gehore gebracht en sluit elk optreden sinds jaar en dag af met het nummer ‘Give It Away’. Drummer Chad Smith telt af. De gitaar van Josh Klinghoffer begint te gieren. Zodra Anthony Kiedis de eerste noten zingt, gaat de gitaar over naar een funk riff en valt meesterbassist Flea in. Het is aan! Het viertal zweept je nog eenmaal op met de mantra “give it way, give it away, give it away now”.

8. Een herinnering voor altijd

Je kunt er lang of kort over praten, maar één dingen weten we zeker: Red Hot Chili Peppers is een ijzersterke live-act. De heren stonden niet voor niets al vijf keer op een Rock Werchter-podium. Ook stond de band al drie maal op Pinkpop. Check deze legendarische optredens in 1988, 1990 en 2006 en je weet zeker dat je zaterdag de festivalweide euforisch zal verlaten.

Wat verwacht jij van Red Hot Chili Peppers?

Zo veel mensen, zo veel verwachtingen. We zijn reuze benieuwd: wat mis jij nog in deze lijst? Voor welk nummer doe jij een schietgebedje? Welke solo mag oneindig lang duren? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Inluisteren: check de setlist op Spotify

Wil je je helemaal tot in de puntjes voorbereiden op zijn festivaloptreden? Check dan de gehele setlist van Red Hot Chili Peppers op ons Spotify kanaal.

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen