5 manieren om naar Sziget te reizen

Sziget 2016
Foto: Sandor Csudai [www.facebook.com/csudaisandor]

Festivalticket voor the Island of Freedom inmiddels gekocht, maar nog niet aan het vervoer gedacht? Speciaal voor de Szitizens die hun reis naar Sziget nog niet hebben geregeld: wij hebben 5 opties voor je op een rij gezet.

1. Sziget Express

Ook in 2016 zal de Sziget Express weer rijden! De treinen vertrekken vanuit Amersfoort en de bestemming is Budapest Nyugati. Vanaf dit station is het een klein halfuurtje met het openbaar vervoer; voor 5 euro heb je een ticket op zak dat je direct vanaf het station naar het festival brengt. Meer informatie vind je op de Sziget Express pagina of in het facebookevenement.

Featured image for 'Sziget Express 2016'

2. Sziget Bus

De goedkoopste optie! Reis dit jaar met de Sziget Bus naar Hongarije. Opstappen kan op meerdere plekken in Nederland en België. Hier vind je alle informatie over de Sziget Bus. Meld je vooral aan in het facebookevenement om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de busreis (en spot alvast je medepassagiers).

3. Vliegtuig

Het vliegtuig brengt je het snelst naar Sziget, maar wel tegen de hoogste prijs. Vliegtickets naar Boedapest kunnen best duur worden rondom de Sziget periode. Als je het niet erg vindt om iets langer onderweg te zijn, kan je ook een alternatieve vlucht boeken. Zo krijg je gelijk de kans om ook nog een andere stad mee te pikken. Boek bijvoorbeeld een goedkope vlucht naar Wenen, Bratislava, Praag of Belgrado en vervolg vanaf hier je reis naar Boedapest met bus of trein. In samenwerking met Tix.nl helpen we je bij het vinden van de goedkoopste vliegtickets. Een overzicht van alle vliegtickets vind je op de Tix.nl pagina.

In bezit van een Sziget-Budapest Citypass kan je gebruikmaken van de transfers die vanaf het vliegveld naar het festival rijden. De Sziget-Budapest Citypass is sowieso een must, hiermee kun je  onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest en diverse andere voordelen (tijdens Sziget). Tickets voor de Citypass vind je op in de webshop van Sziget.

Featured image for 'Sziget Warm-Up Party 2016'

4. Auto

Wil je gaan roadtrippen met een groep vrienden? Naar Sziget afreizen met de auto is goed te doen! Bepaal zelf hoeveel ruimte je hebt, waar je stopt en hoe ver je gaat. Veilig parkeren kan tijdens het festival op een van de bewaakte Festival.Travel Parkings. Tips voor de perfecte roadtrip vind je hier.

5. Interrail

Sziget is ook prima te combineren met een Interrail trip. Heel goed zelfs! Zo kan je met bijvoorbeeld met een global pass binnen een periode van 1 maand of 10 dagen onbeperkt reizen door Europa. Ideaal voor festivalgangers die naar één (of meerdere) festival(s) gaan. Ontmoet onderweg andere interraillers en ontdek plekken waar je anders nooit was gekomen. Meer informatie vind je op de Interrail pagina.

Via Festival.Travel.
Meer festivaltips nodig? Check de blog!

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Festival.Travel

Al jarenlang brengt Festival.Travel duizenden festivalgangers naar locatie door middel van onze eigen festivaltreinen, festivalbussen en Interrail. Als officieel ticket- en reispartner van de festivals bieden ze niet alleen entreetickets en reizen aan, maar ook accommodaties en extra services vind je bij Festival.Travel. Hiernaast organiseren ze zowel in Nederland en Vlaanderen als op locatie pre- en afterparty’s om zo jouw festivalvakantie nog completer en onvergetelijker te maken.

Meer van Festival.Travel