6 redenen waarom je de show van Rihanna móet zien

rihanna voorbeschouwing 2016

Rihanna: de ongeplande maar uiteindelijk één van de grootste headliners van Pukkelpop en Sziget 2016. De zangeres zou in eerste instantie Werchter Boutique aandoen, maar wegens veiligheidsredenen verplaatste ze zich naar Hasselt. Sziget Festival sloot daar perfect bij aan. Maar is Rihanna wel de ideale festival-headliner? Wij denken van wel en wel om de volgende zes redenen. 

1. RiRi’s hitjesparade

Rihanna Setlist ArenA, Amsterdam, Netherlands 2016, ANTi World Tour

Rihanna heeft een flink repertoire om uit te kiezen; acht studio-albums en tientallen singles. Daar gaat de schoonheid wel een spraakmakend anderhalf uur mee kunnen vullen. Tenminste, als we de setlist van haar ANTI World Tour mogen geloven. RiRi wisselt hits als ‘Umbrella’, ‘Stay’ en ‘Man Down’ af met werk van haar hooggewaardeerde nieuwe album Anti. En je raadt het al: ook de songs als ‘Work’, ‘Needed Me’ en ‘Kiss It Better’ ontpoppen zich langzaam tot wereldhits. Een meezingfestijn op de festivalweides dus. Vergeet je karaoke-pakje niet!

2. Dansen tot diep in de nacht

#AntiWorldTour #PourItUp @badgalriri

Een video die is geplaatst door ?: michi_f10 (@mii_chi10) op

Naast meezingen, kan er bij Rihanna ook flink gedanst worden. De van Barbados afkomstige zangeres wisselt emotionele songs af met twerk-muziek en trap-beats. Voordat je je zakdoek erbij hebt kunnen pakken, sta je alweer te twerken. Bang zijn dat je alleen staat te dansen, hoeft sowieso niet. RiRi danst de gehele show haar kont eraf. “(T)work, (t)work, (t)work, (t)work, (t)work, (t)work…”

3. Check that booty!

Over die kont gesproken. W-O-W, WOW! Als je niet van de muziek van Rihanna houdt, kun je waarschijnlijk nog steeds genieten van haar concerten. RiRi zelf weet ook maar al te goed, dat ze er mag wezen en daar maakt de zangeres goed gebruik van. Tijdens één van haar nummers geeft Rihanna het publiek namelijk een close-upje van onder. Ja, je leest het goed. Jij kan vanuit het publiek bewonderen hoe rond de billen van de popzangers zijn. Tenminste, als je net het geluk hebt dat Rihanna boven je komt zweven. Hoe dat eruit ziet? Dat kun je hierboven checken.

4. Rihanna <3 Tame Impala

Op haar laatste studio-album ANTI staat een opvallende cover: ‘Same Ol’ Mistakes’, die ze deze tour dus ook live vertolkt. Frontman van Tame Impala en schrijver van het origineel was zo trots op deze cover, dat hij twee dagen na het verschijnen besloot het nummer ook op de setlist van Tame Impala te zetten. ‘New Person, Same Old Mistakes’ werd voor het eerst live gespeeld tijdens de show van Tame Impala in de Heineken Music Hall en sindsdien sluit de band meestal de concerten af met dit nummer.

 

5. Diamonds in the sky

Naast de nodige twerk- en trap-muziek heeft Rihanna dus ook een wat softere kant. Zo lopen de emoties bij nummers als ‘Stay’, ‘Diamonds’ en ‘FourFiveSeconds’ hoog op. En daar ligt misschien ook de kracht van haar set: de ondeugendheid enerzijds en de tederheid anderzijds. Het zorgt voor zowel een feestelijk prachtig anderhalf uur. Dat prachtige wordt schitterend als RiRi een lampjes-zee oproept. Van de Amsterdam ArenA tot in Wembley. Telkens kippenvel.

6. RiRi houdt wel van een dolletje

Je bent er vast niet aan ontkomen: je kunt tegenwoordig waar je ook bent, Pokémon vangen. En ja, dus ook op festivals! Het leverde al rare taferelen op bij een concert van Beyoncé: een meisje vooraan in het publiek was tijdens het concert Pokémon aan het vangen tot grote onvrede van de omringende fans. Dat voorvalletje is ook Rihanna niet ontgaan, maar deze jongedame weet wel raad met fans van de app. “I don’t wanna see you texting your boyfriends and your girlfriend. I don’t want to see you catching any Pokémon up in this b*tch!” Duidelijke taal van RiRi, maar als we eerlijk zijn, zijn die bovenstaande vijf punten al genoeg redenen om gewoon naar haar concert te kijken en niets (maar dan ook niets) anders te doen!

Inluisteren: check de setlist op Spotify

Wil je je helemaal tot in de puntjes voorbereiden op het festivaloptreden? Check dan de gehele setlist van Rihanna op ons Spotify kanaal.