Bear’s Den: “Pinkpop 2016 was fantastisch”

Bears Den
Foto: Kmeron

Bear’s Den is deze zomer niet weg te denken van de festivalweide. Gewapend met het nieuwe album ‘Red Earth & Pouring Rain’ tourt het Britse duo door Europa. Festileaks sprak met bandlid Kevin Jones. Hij droomt van optreden op Iceland Airwaves, raadt iedereen Seramic aan en heeft een hoop goede woorden over voor ons eigen Pinkpop.

Eerste festival: Glastonbury

Het eerste festival dat ik bezocht was Glastonbury, eind jaren negentig. Ik kan niet precies herinneren welke artiesten op de line-up stonden. Samen met vrienden wilden we vooral de sfeer van het evenement proeven. Al die muziek die van links en rechts op ons afkwam heeft me als muzikant geïnspireerd om te doen wat we nu doen.”

Spelen op Pinkpop 2016

“Pinkpop 2016 was fantastisch. We houden van het Nederlandse publiek en ons optreden ging goed. De Nederlanders zijn erg respectvol maar hebben geen moeite om hun waardering te tonen, eigenlijk een droomscenario voor ons. Ook de nummers van ons nieuwe album zijn goed ontvangen. Het is altijd afwachten omdat het meer concentratie vraagt van het publiek.”

Festivalshows versus clubshows

“Voor de band maakt het niet uit of we op een groot festivalpodium staan of in een kleine club. We proberen overal een intieme setting te creëren. Dat is op een groot podium natuurlijk een stuk lastiger. Het geluid van onze nummers en de teksten zijn een manier om dat te bereiken. Voor ons is dat de uitdaging van al onze optredens: zelfs grote shows klein laten voelen.”

Dromen van Iceland Airwaves

“Er zijn een paar festivals waar we nog graag willen spelen. Coachella bijvoorbeeld, maar ook Iceland Airwaves. Niet dat ik ooit op IJsland ben geweest maar de beelden zien er top uit. Een mooi festival in een fantastische omgeving. Vooralsnog hebben we überhaupt nooit op IJsland opgetreden, in die richting zijn we nog niet verder dan Noorwegen gekomen.”

Bear's Den

Foto: Kmeron

Vier uur slapen voor Glastonbury

“Dit jaar stonden we op Glastonbury met slechts vier uur slaap. De dag ervoor speelden we in Duitsland en reisden we vrijwel direct door naar Engeland. Onze voorbereiding bestond dus uit zestien uur reizen, heel wat koppen koffie en één biertje. Maar dat gold waarschijnlijk voor iedereen in het publiek. Voor en na het optreden zaten we vol adrenaline, het blijft natuurlijk wel Glasto.”

Must see: Seramic

“Op dit moment zijn we groot fan van Seramic. Het is een mix van Prince en Jack Garratt en dat klinkt pretty special. Ik heb hem een tijdje geleden in Londen gezien en dat was het beste optreden dat ik ooit heb gezien. Oprecht het beste, ik liep de club uit en dacht: ‘Ik heb nog nooit zo van een show genoten als vanavond.’ Als je de kans krijgt, moet je het echt gaan bekijken.”