7 redenen waarom je de show van The Last Shadow Puppets móet zien

TLSP voorbeschouwing 2016

The Last Shadow Puppets zijn terug van weggeweest met hun tour rondom het album Everything You’ve Come To Expect. En ze hebben er zin in! Er staan veel meer festivals op de planning dan acht jaar geleden, waaronder Sziget, Pukkelpop en Lowlands. Festileaks vertelt je waarom je naar deze show móet gaan.

1. Alleen maar pareltjes op de setlist

The Last Shadow Puppets Setlist T in the Park 2016 2016, Everything You've Come to Expect

Een setlist vol pareltjes is wat de heren van The Last Shadow Puppets je kunnen garanderen. Zowel oude als nieuwe nummers komen voorbij. Grote kans dat je klassiekers als ‘The Age Of The Understatement’, ‘Standing Next To Me’ of ‘Only The Truth’ live ten gehore krijgt. Ook nummers van het tweede album staan veelvuldig vermeld en er is ook nog ruimte voor interessante covers. Je wordt op je wenken bediend.

2. Show vol spontaniteit

Dat Alex Turner en Miles Kane goede vrienden zijn en dit project alleen zijn begonnen omdat ze dat zelf willen, is inmiddels wel duidelijk. De tour lijkt voor hen soms net een schoolreisje waarvan ze zelf de leider zijn. Geen enkele show rondom dit duo is hetzelfde. Tijdens de show is duidelijk te zien dat ze zich met elkaar op het podium heel relaxt voelen. Sommige nummers uit de setlist worden dan ook pas ter plekke bepaald. Je ziet het orkest tijdens de bedenktijd dan net zo vragend kijken als het publiek. Bovendien is er ruimte voor een grapje, een danspasje of een andere rare beweging.

3. Twee goede muzikanten en een ijzersterke band (inclusief orkest!)

De twee podiumbeesten vol energie geven elkaar de ruimte en genieten van elkaar. Het ene moment staat Miles Kane in de spotlight en het andere moment Alex Turner. Tijdens de eerste tour stonden ze samen als duo in de spotlight en, zo zegt Miles Kane zelf: “Ik was de grote onbekende die zichzelf heel graag wilde bewijzen.”. Nu pakken ze ieder hun moment. Door alle lolligheid vergeet je soms bijna dat het beide goede muzikanten zijn en dat ze een ijzersterke band mee hebben. Hieronder valt gelukkig ook het orkest, want de strijkerspartijen van Owen Pallet wil je ook zeker live horen. Het orkest is na acht jaar wel iets ingekrompen, maar zoals ze zelf zeggen ‘’nu kennen we iedereen die op het podium staat tenminste bij naam’’.

4. Goede covers

Hoewel dit perfecte mannenduo samen prachtige nummers maakt, zijn ze ook niet te beroerd om een cover te spelen. Ze hebben plezier in muziek en ook in het coveren van muziekhelden. En dat zijn niet de minste, want David Bowie is bij beide tours teruggekomen. Ook The Beatles, Leonard Cohen of The Fall vallen in de smaak. Covers die zeker niet misstaan in de set vol sixties/seventies barock geïnspireerde platen.

5. Een show in stijl

De heren hebben het begrepen; zo stonden ze acht jaar geleden al in stijl op het podium en in 2016 is dit gelukkig niet anders. Zelfs wanneer ze samen in een groen of blauw trainingspak op de foto gaan trekken ze er nog nette schoenen bij aan. Pakken, blazers, goede bloesjes, een nette broek en een paar lakschoenen; het hoort allemaal bij het totaalplaatje van The Last Shadow Puppets. Dat samen met de rest van de band en de goede muziek erbij is het wel een verrekt goed plaatje.

6. Milex, the ultimate bromance

Bromance alom. Het duo lijkt niet van elkaar af te kunnen blijven. Mooi om te zien dat het samenspel zo goed is. Wees dus niet verbaasd als ze soms net een verliefd stel lijken, maar geniet er gewoon van. De heren hebben een apart gevoel voor humor die zij waarschijnlijk alleen zelf volledig begrijpen. Een vriendenband waar iedereen uit het publiek jaloers op is, maar waar wij gelukkig wel af en toe van mee mogen genieten. Verwacht dus af en toe een inside joke van Milex (zoals ze samen genoemd worden), of een grapje/beweging die je wel begrijpt.

7. Het kan nog even duren tot ze weer touren

Zo vaak spelen The Last Shadow Puppets helaas niet, het is niet voor niets een zijproject. Tussen de eerste en de tweede tour zat namelijk acht jaar. Alhoewel het niet is gezegd dat het na deze tour weer zolang gaat duren, is het wel duidelijk Rock en Seine (26 augustus) voorlopig het laatste optreden is. Buiten The Last Shadow Puppets is er natuurlijk ook nog Arctic Monkeys en de solocarrière van Miles Kane. Hoelang de komende pauze voor deze supergroep duurt is nog onduidelijk, dus grijp je kans deze zomer!

Inluisteren: check de setlist op Spotify

Wil je je helemaal tot in de puntjes voorbereiden op het festivaloptreden? Check dan de gehele setlist van The Last Shadow Puppets op ons Spotify kanaal.