Nieuwe album van Kasabian verschijnt nog dit jaar

kasabian
kasabian

Het wachten op de opvolger van Kasabians 48:13 gaat niet lang meer duren. Q Magazine weet in de 362e uitgave te vertellen dat het album nog deze herfst uit komt. Daarmee is Kasabian een van de favorieten voor een plek als headliner op Glastonbury. 

Volgens de bookmakers van William Hill is de kans dat Kasabian komend jaar schittert op de Pyramid Stage zelfs 6/4. Mocht de band uit Leicester op Glastonbury staan, dan is het ook meteen een kanshebber voor een mooie spot op een festival in de Benelux. Een plek als headliner op Best Kept Secret of Down The Rabbit Hole is niet ondenkbaar. Ook is een hoge spot op Pinkpop of Rock Werchter niet uit te sluiten. Vorig jaar speelden de Britten nog op het immense hoofdpodium van Rock Werchter als opwarmer voor festivalafsluiter Muse.

Het nieuwe album

Een naam voor het zesde studioalbum van Kasabian is nog niet bekend en ook de releasedatum moet nog onthuld worden. Wel liet zanger Tom Meighan tegenover Q Magazine weten welke kant het album op gaat:

”I said to Serge, ‘ Let’s go back to our roots, let’s go back to guitars”’

Genoeg om naar uit te kijken dus. Kun je niet wachten, check dan hierboven de nieuwe single ‘Comeback Kid’. Ook kun je bekijken hoe Kasabian het kampioenschap van Leicester City vierde met het nieuwe nummer ‘Put Your Life On It‘.