Video: The Kills op Lowlands 2016

The Kills

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: The Kills op Lowlands 2016.

Nadat ze vier jaar niet meer samen op het podium te zien waren, volgde dit jaar eindelijk een nieuw album met bijbehorende tour. Het album kwam in juni dit jaar uit, dus stond een optreden op Where The Wild Things Are alvast geboekt. Dit concert werd helaas afgezegd, want zangeres Alison Mosshart kampte met een longontsteking. Ze knapte op en kon afgelopen zomer nog wel festivals als Isle Of Wight, Coachella, Pukkelpop en Lowlands verpletteren. Tijd om na te genieten van het optreden op laatstgenoemd festival.

The Kills

The Kills is een duo bestaande uit gitarist Jamie Hince en zangeres Alison Mosshart. Deze laatste kennen we ook van haar andere band The Dead Weather met Jack White. Voordat The Kills bestond, zaten beide muzikanten in een andere band. Maar nadat deze bands stopten, zochten ze elkaar op en gingen ze experimenteren met een mix van garagerock, indierock en sixties-pop. In 2001 ontstonden de eerste nummers. Het eerste album, Keep On Your Mean Side, kwam in 2003 uit. Er volgden nog drie albums, maar toen werd het even stil. Dit jaar kwamen ze terug met Ash & Ice om de festivalweides opnieuw te veroveren. Toch was het even spannend of er nog een album zou volgen aangezien Jamie Hince een ongeluk met zijn linkerhand kreeg. Hierdoor kon hij zijn middelvinger niet meer gebruiken en moest hij opnieuw leren spelen. Gelukkig is alles goed gekomen en mogen we weer genieten van het duo!

Meer festivalconcerten

Wil je meer genieten van legendarische festivalconcerten of je opwarmen voor de aankomende festivals? Check het Festileaks Youtube kanaal.

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.