‘Coldplay niet naar Rock Werchter maar naar Koning Boudewijnstadion’

1012
Foto: Thomas Hawk

Dat Coldplay heel snel met een Belgische datum komt is inmiddels duidelijk. Waar alle ogen waren gericht op Rock Werchter, lijkt het nu te gaan om een eigen gig in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dat is te horen in een radiocommercial op de Belgische zender MNM, hoorde Coldplay Atlas.

Het optreden zou plaatsvinden op woensdag 21 juni 2017.

De verwachting is dat het optreden begin deze week officieel wordt aangekondigd. Dan zullen ook de ticketprijzen bekend worden.

Update: de gig is nu officieel bevevstigd. Kaartverkoop start 7 oktober om 10:00 via TicketMaster.be. Tickets kosten 116 euro (eerste categorie zitplaatsen), 91 euro (2de categorie zitplaatsen), 81 euro (staanplaatsen middenplein en inter platform), 71 euro (derde categorie zitplaatsen), 61 euro (vierde categorie zitplaatsen) en 51 euro (vijfde categorie zitplaatsen).

Festivals

https://www.youtube.com/watch?v=Lr2d-Nj9Yw0

Dat Coldplay plannen heeft met België werd afgelopen vrijdag duidelijk. Toen plaatste de Britse band een afbeelding in de Belgische driekleur op hun social media. Gezien de band had aangegeven enkele festivals te doen in 2017, leek een optreden op Rock Werchter aanstaande. Nu lijkt het toch te gaan om een stadionoptreden.

We weten dat er meer optredens van Coldplay worden aangekondigd deze week. Ook de vlaggen van Frankrijk, Italie, Duitsland, Polen, Zweden, Ierland, Wales en Oostenrijk werden afgelopen vrijdag getoond. Inmiddels zijn er ook sterke geruchten over de shows in Frankrijk (8 juni, Lyon) en Ierland (8 juli, Croke Park). Je merkt het al: het lijkt erop dat deze aankondiging alleen ‘eigen gigs’ zal bevatten. Is er dan nog hoop op festivalshows die later worden aangekondigd? Het is volgende zomer alweer zes jaar geleden dat Coldplay voor het laatst op Pinkpop stond. Just sayin’.

[mks_button size=”medium” title=”Volg alle geruchten voor 2017 via festileaks.com/geruchten” style=”squared” url=”http://festileaks.com/geruchten” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Festileaks opperhoofd. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?