FeestDJRuud: “Ik ben wel eens met een kater mijn tent uitgezweet”

In mei maakte FeestDJRuud bekend dat hij definitief de handdoek in de ring gooit. Na een glansrijke carrière als gangmaker op grote feesten en vele festivals stopt de 30-jarige DJ met draaien onder de naam waarmee hij groot werd. Festileaks sprak Ruud over zijn favoriete festivals, toffe backstage ervaringen en nog veel meer.

[one_half]

Eerste festival: North Sea Jazz

[mks_dropcap style=”square” size=”52″ bg_color=”#ef4644″ txt_color=”#ffffff”]”H[/mks_dropcap]et eerste festival wat ik als gast bezocht heb is North Sea Jazz festival in Den Haag. Ik en mijn maten gingen erheen omdat er toevallig een aantal artiesten stonden die we graag wilden zien, maar de rest van het publiek was aanzienlijk ouder. Het festival was echt gericht op de artiesten, en niet op het decor of de randprogrammering. Ik ben er nog lang heengegaan, tot ik een baan kreeg waarmee het niet te combineren viel.”

[/one_half][one_half_last]

Solar Weekend Festival

“Ik kom ontzettend graag op Solar Weekend Festival. Door de kleine, creatieve activiteiten kan iedereen zijn eigen pad volgen en komt dus ook iedereen met een eigen verhaal thuis. Afgelopen jaar ben ik gewoon in mijn eentje over het festival gaan lopen. Je rolt letterlijk van het ene naar het andere feestje. Je kan er prima verdwalen.”

[/one_half_last][one_half]

FeestDJRuud

 

[/one_half][one_half_last]

Nuchter op Coachella

“Ik ben ook twee keer op Coachella geweest. Naar dat festival moet je echt voor de muziek gaan, je mag er namelijk geen bier drinken in het openbaar. Toen ik er voor het eerst heen ging stond ik te popelen om los te gaan, maar ik had me blijkbaar niet goed ingelezen. Je mocht alleen bier drinken in een bepaalde zone, het leek wel een gevangeniskamp. Ik heb zowat het hele festival nuchter rondgelopen. Achteraf prima, je zit midden in de woestijn dus je zweet om 7 uur ’s ochtends je tent uit. Ik ben met Lowlands wel eens met een kater mijn tent uitgezweet en dat is alles behalve prettig.”

[/one_half_last][one_half]

Starstruck

“Dit jaar was ik op Ultra festival, waar ik ook backstage mocht. Er was een DJ-set op de mainstage met allemaal bekende rappers als Rick Ross en DJ Khaled. Op een gegeven moment stonden ze met zijn alleen op één vierkante meter backstage. Normaal ben ik niet zo snel starstruck, maar toen ik zoveel bekende mensen op één plek zag was dat wel anders.”

[/one_half][one_half_last]

Mooiste concerten

“Op Coachella zag ik Dr Dré, Snoop Dogg en natuurlijk de hologram van Tupac. Het was een knallende show waarbij al mijn jeugdherinneringen naar boven kwamen. Ook heb ik Amy Winehouse in Paradiso gezien. Ze was heel erg dronken, maar zong ongelooflijk goed. De show van Stromae moet iedereen een keer zien. Het is een ielig mannetje, maar wát een bereik heeft hij! Ik heb zelden zo’n totaalpakket gezien.”

[/one_half_last][one_half]

Festivalanthems

“Voor mij is A-Punk van Vampire Weekend echt een festival-anthem. Als ik dat nummer hoor kan ik meteen met bier gooien. Een nummer van mijzelf wat het goed doet op festivals is de Feesttent remix Kraantje Pappie. Het is echt een eigen leven gaan leiden: Iedereen kan het meezingen. Het is dan ook vaak één van de laatste platen in mijn sets.”

[/one_half][one_half_last]

Groeispurt

“Ik ben klein begonnen. Soms reed ik anderhalf uur om voor een lege zaal te staan. Als je dan drie jaar later op de mainstage staat voor tienduizend man is dat fantastisch. Ook werd ik eerst uitgelachen met mijn naam, dezelfde naam die nu de Heineken Music Hall uitverkoopt. Dat is een kleine klop op de borst.”

[/one_half_last]

 

FeestDJRuud sluit zijn carrière af met een groot feest in de Heineken Music Hall. Meer informatie en de kaartverkoop tref je hier.