‘Streep door Pearl Jam, Radiohead en Foo Fighters op Pinkpop 2017’

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

In april vroegen we Pinkpop-directeur Jan Smeets vooruit te blikken naar de headliners van 2017. Zijn voorzichtige gok was toen: Pearl Jam, Radiohead en Foo Fighters. Precies een half jaar later vroegen we ons af: hoe zit het met dat trio?

We belden Jan Smeets, die meteen ter zake kwam: ‘Daar kan een grote streep doorheen. Die komen alle drie niet. Foo Fighters volgens mij niet eens naar Europa.’

Zie ook: ‘Volgens Jan Smeets is Pearl Jam de eerste headliner van Pinkpop 2017’

De festivaldirecteur houdt wel een slag om de arm. ‘Het kan zijn dat ze morgen bellen, maar ze hebben tot nu toe onze biedingen afgeslagen. Er is echter niets zo erg in beweging als deze industrie.’

Lastig weekend

Bonnaroo Festival Artwork General

Hoe het komt? ‘Het is gebleken dat we in een moeilijk weekend zitten. We zitten vroeg in het seizoen, er is veel concurrentie vanuit Amerika en ook in Europa komen er steeds meer festivals bij – zoals bijvoorbeeld Lollapalooza Parijs.’ Vanuit Amerika komen ieder jaar veel moeilijkheden door Bonnaroo Festival, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt. Ze kaapten al eens Paul McCartney voor de neus van Pinkpop weg. Smeets concludeert: ‘Het is extra moeilijk voor ons dit jaar.’

Zie ook: ‘Green Day eerste headliner Hurricane Festival’

Toch zijn er een aantal mogelijkheden. Wordt het Coldplay, die een dag na Pinkpop in München staat? ‘Nee, zij wilden geen festivals doen.’ System Of A Down dan, die in hetzelfde weekend Rock Am Ring headlinet? ‘Ze staan op mijn wensenlijstje, maar zijn nog niet bevestigd.’ Of Green Day, die op Hurricane Festival en Nova Rock speelt? ‘Ik heb nog niks bevestigd gekregen.’

Jan wil duidelijk nog niets kwijt. Toch is er licht aan het eind van de tunnel: binnen twee weken probeert het festival met de eerste bevestiging te komen.

VoorSpel

Denk jij te weten welke namen er op het Pinkpop 2017 affiche zullen sieren? Doe dan mee aan ons Pinkpop VoorSpel. Discussieer ook mee op ons Festival Forum.

Pinkpop 2017

Pinkpop 2

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op het Megaland terrein in Landgraaf. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt naar verwachting begin maart plaats. Ticketinformatie is nog niet bekend. Vorig jaar tikte je €95,- weg voor een dagje Pinkpop en €195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren of de andere mogelijke headliners van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum, waar de speculaties al volop zijn begonnen.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen