In een interview met All Things Loud heeft de gitarist van Jimmy Eat World, Tom Linton, aangegeven dat de band alle Europese festivals aan wil doen in de zomer van 2017. 

Op de vraag of de band nog op Europese festivals te zien zal zijn komend jaar, klonk een stellig antwoord. De bandleden zouden erg genieten van het touren en willen hier daarom tot zeker eind volgend jaar mee doorgaan. De Europese festivalzomer van 2017 pakken ze hierbij dus graag mee.

“We’re definitely doing all the European festivals next summer.”

Over welke festivals dit dan precies gaat, blijft nog even onbekend. Met zo’n vastberaden uitspraak verwachten wij dat Jimmy Eat World komende zomer ook in Nederland en België te vinden is. In 2013 speelde de band nog op Pinkpop en twee jaar eerder op Rock Werchter. Zien we ze er komende zomer weer?

In het interview met All Things Loud gaat de band ook dieper in op de samenwerking met producer Justin Meldal-Johnson en op Taylor Swift’s Apple Music advertentie.

Integrity Blues

Deze vrijdag (21 oktober) komt Integrity Blues uit, het negende en recentste studioalbum van de band. Het is de opvolger van Damage, dat in juni 2013 werd uitgebracht. Op 30 augustus van dit jaar werd het nummer “Sure and Certain” via de radio vrijgegeven, wat samenging met de aankondiging van het nieuwe album. In het interview met All Things Loud valt te lezen dat de band niet voor niets de langste pauze tot nu toe heeft genomen voor het produceren van het album, Tom Linton geeft aan erg trots te zijn op het eindresultaat. Het album bestaat in totaal uit 11 nummers en de tracklist ziet er als volgt uit:

01. You With Me//02. Sure and Certain//03. It Matters//04. Pretty Grids//05. Pass the Baby//06. Get Right//07. You Are Free//08. The End Is Beautiful//09. Through//10. Integrity Blues//11. Pol Roger

Kun je niet wachten tot vrijdag? Het tweede nummer van het album, “Sure and Certain”, is hierboven te beluisteren.

DELEN
Yara
Momenteel studente Communication & Media aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Verliefd op vinyl en sparende voor een busje om alle festivals mee af te gaan.