Een nieuw festival in Frankrijk: Lollapalooza Paris 2017

Lollapalooza Berlin
Foto: Stephan Flad

Dit jaar kwam het befaamde Download Festival al naar Parijs en nu volgt ook Lollapalooza. Dat bevestigt de directeur van het Franse Live Nation tegenover Télérama

De geruchten over de komst van Lollapalooza Parijs gingen al langer rond. Zo noemde festivalorakel Zégut het festival al in combinatie met de headliners Radiohead en Red Hot Chili Peppers. Over de komst van het festival had het festivalorakel alvast gelijk. Of de headliners ook blijken te kloppen zullen we vast snel te weten komen.

De eerste editie van Lollapalooza Parijs vindt plaats op 22 en 23 juli op L’Hippodrome de Longchamp. Dit is dezelfde locatie als waar Download Festival dit jaar neerstreek. Lollapalooza vindt anderhalve maand na het rockfestival plaats. Download is namelijk op 9 tot en met 11 juni in Parijs te vinden, zo laat de directeur van Live Nation weten.

Lollapalooza Parijs 2017

5. Lollapalooza Berlin [round-up aankleding]

De Franse versie van Lollapalooza is komend jaar te vinden op de renbaan in Parijs: L’Hippodrome de Longchamp. Het festival vindt plaats op 22 en 23 juli, wanneer de dampen van Download Festival zijn opgetrokken. Acts en meer informatie rond het festival is nog niet bekend.

Voordat Lollapalooza neerstreek in Chicago was het al een rondtrekkend festival. Na successen in Noord-Amerika breidde het festival uit naar Zuid-Amerika waar het onder meer in Brazilië en Argentinië te vinden is. In 2015 mocht Berlijn de eerste Europese editie verwelkomen en in 2017 is ook Frankrijk aan de beurt. Lollapalooza Parijs is de tweede Europese versie onder de vlag van het grote Amerikaanse festival.