Radiohead bevestigd voor NorthSide 2017, zien we ze op Best Kept Secret?

radiohead persfoto

NorthSide Festival maakt vanochtend zijn eerste headliner bekend. Radiohead speelt het Deense festival op zondag 11 juni. Dat is te lezen op de website van Radiohead.

In een persbericht is te lezen dat op verzoek van de band de curfew van NorthSide wordt verlengd. Daardoor spelen ze een reguliere ‘volle’ set. Aarhus kan zich opmaken voor zo’n 2,5 uur Radiohead.

Radiohead werd eerder al bevestigd voor onder andere Open’er en Glastonbury festival. Volgens de festivaldirecteur van Open’er spelen ze slechts een beperkt aantal shows in 2017.

Radiohead naar Best Kept Secret?

Foto: Juri Hiensch
Foto: Juri Hiensch

De vraag is natuurlijk al even: waar gaat Radiohead spelen in Nederland? Jan Smeets sloot al uit dat ze op Pinkpop spelen en Lowlands lijkt niet binnen de tourdata te vallen. De ogen dus gericht op Best Kept Secret, maar kan zo’n relatief klein festival zo’n joekel van een headliner wel binnenhalen?

De boeking van NorthSide geeft hoop. NorthSide en Best Kept Secret vallen onder dezelfde organisator (FKP Scorpio) en delen ieder jaar veel namen. Zo stonden vorig jaar twee van de drie BKS-headliners ook op NorthSide: Beck en Jamie Xx. Ook in 2014 deelden de festivals alt-J als hoofdact. De capaciteit van beide festivals is met ca. 30.000 bezoekers vrijwel gelijk.

Dat de wens bij Best Kept Secret bestaat om Radiohead binnen te halen, vertelde festivaldirecteur Robert Swarts eerder dit jaar aan Festileaks. “Radiohead is een van onze droomheadliners. (…) Het zou haalbaar kunnen zijn als alle omstandigheden meezitten. Voor een festival van onze schaal is het geen vanzelfsprekendheid om dat kaliber acts te hebben. Daar heb je af en toe ook een beetje geluk voor nodig.”

Is het geluk dit jaar dan aanwezig? De kaarten lijken gunstig geschud. We wachten met smart.

NorthSide 2017

NorthSide 2014 mainstage

Het Deense NorthSide Festival zal dit jaar plaatsvinden van 9 t/m 11 juni – de week voor Best Kept Secret en een week na Pinkpop. Voor geruchten verwijzen we je naar ons forum, waar dagelijks discussies worden gevoerd over affiches en andere zaken.

Een weekendticket voor NorthSide heb je al voor 1545 Deense kronen, omgerekend €207,68, en koop je op de website van het festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2017

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 16-18 juni 2017
Line-up
Radiohead
Arcade Fire
Run The Jewels
Tickets Niet meer beschikbaar.